7 Decembrie 2012 publicat în Sanatate 2 share-uri

Natura este PERFECTA! Cititi despre cele mai cunoscute asemanari dintre alimente si organele umane, dar si despre efectele lor benefice asupra organului respectiv!

Circula sub numeroase forme pe internet un material extrem de interesant ale carui informatii nu inceteaza sa ne fascineze si pe care am dorit sa-l impartasim cu voi… Materialul are la baza anumite teorii si observatii prezentate in 'The Doctrine of Signatures'. Unii contesta Doctrina Semnaturilor, altii o aplauda, unii o considera perimata si de Ev Mediu, altii incredibil de corecta si actuala. Un lucru este sigur: Doctrina Semnaturilor pare astazi, in secolul XXI, a fi uimitor de corecta…

Nu spune nimeni ca aceasta teorie este perfect fondata sau ca trebuie sa credem orbeste in ea. Dar un lucru este cat se poate de real: natura este perfecta. Este uimitoare! Iar cineva acolo a vrut sa fie perfecta si sa vina in sprijinul nostru. Dumnezeu a facut-o inainte de a face fiinta umana.

A pus in ea tot ce era necesar si benefic fiintei umane. Pierduti printre atatea alimente artificial si modern, intelegem atat de greu acest lucru… Si un alt lucru este cat se poate adevarat: niciunul din alimentele prezentate mai jos nu au cum sa nu ne faca bine… Cititi articolul de mai jos si va promitem ca veti fi uluiti de ceea ce se afla in farmacia omului si a lui Dumnezeu!

Doctrina Semnaturilor este o filozofie straveche impartasita de herbalisti, practicanti in medicina si adepti ai terapiilor naturiste. Ideile si observatiile acestei doctrine au circulat de-a lungul mai multor secole, insa s-au concretizat ca teorie abia in secolul XVII. In cartea “Signatura Rerum" (Semnatura Tuturor Lucrurilor), misticul german Jakob Böhme explica pornind de la exemplul observatiei, “semanaturile’ lasate de Dumnezu in natura. Nu degeaba Dumnezeu i-a dat unei anumite plante o anumita forma si infatisare… In creatia lui Dumnezeu noi, oamenii, putem gasi semne si indicii cu privire la felul in care am putea folosi cel mai bine o anumita planta sau leguma.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Conform acestei doctrine, anumite alimente care seamana unor diverse parti ale trupului sau organe pot fi folosite pentru a trata afectiunile organului respectiv.

Desi aceasta teorie pare neverosimila pentru unii, unii specialisti in stiinta nutritionala si investitionala ii confera din ce in ce mai multa credibilitate, aducand argumente solide in sprijinirea ei. Cititi despre cele mai cunoscute asemanari dintre alimente si organele umane, dar si motive temeinice pentru care planta respectiva are efecte benefice asupra organului caruia ii seamana!

Farmacia lui Dumnezeu

Ciupercile – Taie o ciuperca in jumatate si vei vedea cat de bine seamana cu o ureche umana. Adauga si faptul ca ciupercile se numara printre putinele alimente ce contin vitamina D, contribuind la imbunatatirea auzului. Nu este pur si simplu uimitor? Vitamina D este esentiala pentru a avea oase sanatoase. Chiar si pentru cele de dimensiuni mici precum sunt cele din ureche ce transmit sunetul catre creier…

Foto 1: Sxc.hu/ Foto 2: Wikipedia - autor Chittka L, Brockmann


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri