23 Octombrie 2012 publicat în Sanatate 29 share-uri

Iata o lista cu alimente exceptionale nu doar pentru un regim de viata echilibrat, ci si cu calitati anti stres iesite din comun!

Ceea ce mancam ne influenteaza nu doar sanatatea organismului, ci si starea pe care o resimtim la un moment dat in timpul zilei. Asadar, daca avem un loc de munca ce ne solicita extrem de mult ori nu suntem linistiti emotional din cauza unor probleme ce ne framanta, alimentatia pe care o avem, alimentele pe care le consumam, ne pot ajuta sa scapam de stres, actionand in mod terapeutic asupra psihicului nostru ori eliberand in organism substante ce ne calmeaza.

Ciocolata

Image © Sxc.hu

Toata lumea iubeste ciocolata, dar putine persoane sunt constiente de faptul ca ea nu este doar delicioasa, ci si hranitoare! Insa ce ii ofera puterile aproape ‘magice’? Ciocolata contine flavonoide ce actioneaza ca un calmant asupra organismului nostru si feniletilamina, o substanta care ne energizeaza si ne imbunatateste starea de spirit. Totusi, atunci cand consumam ciocolata trebuie sa avem grija la un lucru foarte important - ea contine si o mare cantitate de zahar! Ideal ar fi ca atunci cand dorim sa scapam de stres prin ‘terapie culinara’ sa ne indulcim cu ciocolata neagra deoarece este mai eficienta decat cea normala si contine mai putin zahar.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Fructe de padure

Pentru a alunga starea de stres, dar si pentru a ne mentine in forma, ideal ar fi sa bem un pahar de suc din fructe de padure in fiecare zi! Afinele, zmeura, coacazele etc. - toate sunt o sursa bogata de vitamina C, lucru ce ne ajuta sa ne interim imunitatea organismului, dar si sa facem mai usor fata stresului de zi cu zi.

Stafide

Cu siguranta consumam stafide in prajituri, cozonac sau inghetata, insa ideal ar fi sa ne bucuram de ele in forma lor naturala. Bogate in acizi Omega 3, mangan, triptofan si cupru, stafidele sunt excelente pentru a ne scapa de stres. In timp, ele ajuta si in cazul insomniilor si sunt benefice pentru relaxare.

Image © Sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri