2 Octombrie 2012 publicat în Sanatate 97 share-uri

Societatea in care traim ne obliga sa avem un stil de viata activ. Asadar, in consecinta, pentru a avea succes, avem nevoie de cat mai multa energie. De unde o procuram?

O nutritie corecta si echilibrata este esentiala pentru a-i oferi organismului nostru energie din plin. Pentru a avea un stil de viata activ este nevoie sa consumam alimente ce ne dau imediat energie si ne ofera vitaminele dar si caloriile necesare activitatilor pe care le desfasuram.

Iata 6 alimente care ne ofera energie instantaneu:

Fructe exotice

Mai multe fructe precum papaya, guava, avocado ori portocalele sunt o extraordinara sursa de energie pentru organismul uman. Pe langa calitatile energizante, aceste fructe ne ofera prin consum si nutrienti esentiali pentru sanatate - vitamine, proteine si fibre.

Image © Sxc.hu

Afine

O modalitate naturala, dar si gustoasa de a ne grani propriul organism cu energie este sa consumam afine. Ele sunt extraordinare pentru sanatate deoarece ne stimuleaza creierul, ajutandu-ne sa devenim mai activi. La fel, in afara de faptul ca ele contin numerosi antioxidanti, sunt o alegere perfecta pentru persoanele care doresc sa tina dieta - au un numar foarte scazut de calorii si nu contin grasimi ori colesterol.

Fasole

Nu doar ca are forma unui rinichi in miniatura, insa bobul de fasole este foarte benefic pentru rinichi, glandele suprarenale si sistemul nervos. Asadar, bobul de fasole este un aliment excelent pentru un organism sanatos, pentru functionarea corecta a acestuia. Fiind o sursa vitala de proteine si antioxidanti, bobul de fasole ne ofera energie din plin!

Image © Sxc.hu

Nuci

Nucile sunt o bogata sursa de proteine, iar proteinele sunt o extraordinara sursa de energie! Consumand nuci cand simtim ca avem o stare de letargie ne vom reveni imediat si vom deveni din nou activi. Pe langa faptul ca actioneaza ca revitalizant, nucile sunt si o bogata sursa de coenzima Q10 si acizi Omega 3 (care la randul lor sunt surse de energie). Daca vrei sa mananci o gustare sanatoasa, incearca nucile, migdalele, acaju ori arahidele!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri