18 Septembrie 2012 publicat în Sanatate 150 share-uri

In afara de vointa si puterea de munca, un element vital ce determina capacitatea noastra de memorie este felul in care mancam. Asadar, sa ne asiguram ca includem in alimentatia noastra mancaruri ce ne ascut mintea si simturile!

Mere

Un mar pe zi ne scapa de doctorii! Aceasta expresie s-a dovedit a fi adevarata in foarte multe cazuri, inclusiv in cel de imbunatatire a functionarii memoriei! Asadar, daca doresti sa ai o minte agera, consuma mere. Atentie! Nu curata coaja acestora deoarece ea contine, pe langa numeroasele vitamine si minerale, doi antioxidanti foarte puternici: quercetina si antocianina.

Struguri

Consumul de struguri este excelent pentru memorie daca ai copii care trebuie sa consume fructe. Tu poti inlocui consumul de struguri cu cel de vin deoarece (in cantitati moderate) deoarece si acesta contine fito-chimicale excelente pentru imbunatatirea procesului de memorie. Gustosii struguri sunt o sursa bogata de quercetina si antocianina, pe langa vitamina C care te ajuta si ea sa fii mai agil din punct de vedere psihic.

Afine

Mai multe studii au demonstrat faptul ca afinele joaca un rol important pentru sanatatea organismului nostru. Se pare ca ele imbunatatesc functionarea creierului si sunt excelente pentru o memorie iesita din comun. Ele contin numeroase fito-chimicale ce ajuta memoria noastra, dar si antioxidanti ce lupta impotriva imbatranirii si a pierderilor de memorie ce au loc o data cu inaintarea in varsta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită

Peste

Orice peste gras este o extraordinara sursa de acizi Omega 3 care sunt esentiali pentru un sistem nervos sanatos. Atunci cand consumam peste nu doar ne imbunatatim abilitatile de rezolvare a problemelor, ci si functionarea memoriei si a organismului in general. Ideal ar fi sa consumam peste macar o data pe zi. Cu siguranta vom observa beneficiile pe care acesta le aduce pentru sanatate!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri