Toate alimentele pe care le consumam au efecte asupra propriului organism. Tu stii care sunt cele care te fac fericita, activand serotonina (hormonul fericirii) si dandu-ti o stare de euforie?

CIOCOLATA te face fericita!

Ciocolata ne poate binedispune pe loc nu doar datorita gustului dulce, ci si proprietatilor sale chimice! Ciocolata contine o chimicala (anadamina) care ne energizeaza si ne imbunatateste starea de spirit, facandu-ne sa ne simtim confortabili sau chiar euforici. La fel, deoarece contine zahar, ciocolata ajuta si la formarea endorfinelor in organismul nostru. Ciocolata neagra ne activeaza serotonina din creier, reducand stresul ori starile de agitatie.

Image © Sxc.hu

CAFEAUA te face fericita!

Dupa cum bine stim cu totii, cafeaua contine cafeina, substanta ce ne ajuta sa ne imbunatatim starea de spirit aproape instantaneu. Daca bem o ceasca de cafea in fiecare zi avem mai putine sanse sa intram in depresie. La fel, vom fi mai activi si alerti, mai plini de viata.

LAPTELE te face fericita!

Pentru a produce serotonina, creierul are nevoie de un aminoacid continut de lapte cunoscut sub denumirea de triptofan. Asadar, consumul de lapte si produsele facute din acesta - iaurt, branza, unt, smantana - te vei simti mai linistita si mai fericita. La fel, daca bei lapte inainte de culcare vei dormi mai bine si ii vei oferi propriului organism aportul zilnic necesar de calciu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum poți prelua controlul corpului tău prin alimentație și mișcare APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ 4 sfaturi ale specialiştilor pentru îngrijirea tenului femeilor de 30 de ani 

OREZUL te face fericita!

Atunci cand vrei sa te simti fericita, orezul este o alegere excelenta. Desi contine carbohidrati, consumat in cantitati echilibrate nu iti afecteaza greutatea si te ajuta sa iti imbunatatesti starea de spirit. Carbohidratii contribuie la formarea de serotonina in organism si te binedispun. poti inlocui orezul cu taitei sau produse de panificatie. Consumate cu moderatie au acelasi efect!

Image © Sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri