20 August 2012 publicat în Sanatate 3 share-uri

Conform Ministerului Sanatatii, necesarul zilnic de calciu pentru copiii intre 1 - 3 ani este de aproximativ 900 milligrame, in timp ce pentru copiii intre 4 si 8 ani este de aproximativ 1000 miligrame.

Comunicat de presa

In copilarie, organismul foloseste calciul pentru dezvoltarea unui sistem osos puternic, un proces care se finalizeaza la varsta adolescentei. Un studiu recent citat de Nestle Nesquik Plus1 arata ca asigurarea unei cantitati esentiale de calciu la varsta copilariei este importanta pentru o crestere sanatoasa.

Daca 99% din calciul din organismul copiilor se afla in sistemul dentar si oase, 1% se afla in sange. Aceasta cantitate din sistemul sangvin, desi considerabil mai mica, este cea care controleaza functiile organismului: contractia muschilor, functionarea adecvata a nervilor, de aceea putem spune ca unul dintre cele mai importante minerale din organism este calciul. Cum ne asiguram ca oferim celor mici calciul de care au nevoie?

Conform Ministerului Sanatatii, necesarul zilnic de calciu pentru copiii intre 1 – 3 ani este de aproximativ 900 milligrame, in timp ce pentru copiii intre 4 si 8 ani este de aproximativ 1000 miligrame.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Caria dentară – ce este și cum se tratează

Important este ca aceasta cantitate sa vina din alimente diversificate. Astfel, conform unui alt studiu2 este recomandat ca parintii sa le ofere copiilor surse naturale de calciu ca parte a unei alimentatii diversificate si echilibrate care sa le asigure necesarul de calciu zilnic, dar si alte vitamine esentiale.

Printre produsele recomandate se numara: laptele, branza, iaurtul, sucul natural de portocale sau legumele verzi (broccoli). Laptele este unul dintre cele mai importante alimente ce contine calciu intr-o forma usor de absorbit de organismul copiilor. Astfel, laptele devine o gustare delicioasa si hranitoare si poate fi consumat atat dimineata, cat si la orele dupa amiezii.

De asemenea, pentru a oferi celor mici alimente bogate in calciu care sa fie in acelasi timp foarte gustoase, parintii pot face diverse combinatii precum iaurt cu fructe, cereale cu lapte, sandivsuri cu somon sau branza tofu. Important este sa se asigure ca primesc necesarul de calciu printr-o alimentatie cat mai diversificata si ca fac exercitii fizice regulate pentru a-si dezvolta un sistem osos puternic.

Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? De ce jantele sunt la fel de importante ca și anvelopele: 3 motive De ce e bine să îmbraci haine noi de Paște. Mulți credincioși nu știu adevăratul motiv al acestei tradiții

1 - USDA/ARS Children's Nutrition Research Center at Baylor College of Medicine in Houston; https://www.bcm.edu/cnrc/consumer/nyc/volsp-98c.htm

2 - https://www.nutraingredients.com/Research/Calcium-supplements-have-little-benefit-for-kids

Foto homepage si interior: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri