Nimic nu este mai pretios decat sarea in bucate, ne invata o vorba din batrani. Element indispensabil vietii noastre fiziologice si unul dintre cei mai raspanditi conservanti alimentari, sarea constituie si un medicament extraordinar, un remediu la care medicina traditionala apeleaza cu incredere de sute de ani.
Nimic nu este mai pretios decat sarea in bucate, ne invata o vorba din batrani. Element indispensabil vietii noastre fiziologice si unul dintre cei mai raspanditi conservanti alimentari, sarea constituie si un medicament extraordinar, un remediu la care medicina traditionala apeleaza cu incredere de sute de ani. Daca in vechime sarea era extrem de pretuita, acum este nelipsita din casa fiecaruia dintre noi. In ultimii ani insa, din ce in ce multi sunt cei care percep sarea ca pe un rau necesar si se feresc de “moartea alba”, cum a mai fost denumita. Si pe buna dreptate... Consumata in exces, sarea dauneaza sanatatii.

Stiati ca in compozitia sarii intra aproximativ 40 de elemente chimice? In natura, exista mai multe tipuri de sare, structura acestora fiind si ea variata (mai ales daca ne referim la componente si la aspectul calitativ). Din acest punct de vedere exista diferente clare intre sarea naturala, gema si sarea de masa. Si sarea de mare se prezinta diversificat, in functie de locul de unde a fost extrasa. Utilizata insa in scop terapeutic, sarea poate face minuni, ajutand la vindecarea bolilor de gat, a furunculelor, a cosurilor sau a inflamarii mucoaselor organismului. Prin proprietatile sale, sarea inlatura edemele si durerile diverse. Procedeele terapeutice cu sare sunt si ele variate si difera in functie de afectiuni. In “1000 de retete de frumusete”, Iulia Dribnohod ne prezinta cateva dintre cele mai intrebuintate proceduri terapeutice:

Bai generale cu sare – Efectul baii cu sare asupra organismului este in mod sigur unul purificator. Baile cu sare determina o intensa alimentare a pielii cu sange, favorizand in acelasi timp metabolismul. Baia cu sare este recomandata in cazul eruptiilor, a diatezei, a neurodermitei si a altor afectiuni ale pielii. Ce trebuie sa stim insa despre procedura baii cu sare? Inainte de a face o baie cu sare, pielea trebuie curatata. Baia mineralizata se pregateste cu saruri cristalizate din Marea Moarta, iar concentratia acestora variaza intre 100 de grame si 1 kilogram, ea crescand insa cu fiecare sedinta noua. Pentru obtinerea unui efect profilactic, in cazul adultilor, se recomanda ca doza de sare sa nu depaseasca 400 de grame. O baie cu sare dureaza maxim 30 de minute. Ea poate fi repetata o data la doua zile in cadrul unei cure de 10-15 proceduri efectuate la un interval de trei luni. La finalul baii cu sare, pielea se clateste cu apa calda.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri