20 Iulie 2012 publicat în Sanatate 11 share-uri

Expertul nostru in nutritie si fitness ne ofera sfaturi pretioase despre modul in care ne putem mentine in mod natural sanatatea oaselor.
Mihaela Murgu este un talentat instructor de fitness si aerobic, fiind recunoscuta si in planul dansului. Mihaela a inceput cariera de fitness inca din 1997, iar de la 4 ani a inceput sa studieze baletul clasic si modern.

In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal - www.homeaerobic.com.

Mihaela Murgu - Fitness si Nutritie - Expert Garbo

www.homeaerobic.com

AFECTIUNILE OASELOR

Oasele functioneaza ca o banca pentru nutrienti -cu cat in copilarie si in adolescenta vom investi mai mult intr-o alimentatie echilibrata si un stil de viata sanatos, cu atat ne vom bucura mai tare de aceste depozite la batranete.

Nutritia adecvata este esentiala pentru dezvoltarea si mentinerea sanatatii oaselor. In timpul copilariei oasele cresc in lungime si in densitate, iar la adolescenta intre 16-18 ani cresterea este completa si incepe consolidarea. Varful acumularii de tesut osos are loc in jurul varstei de 35 de ani, dupa care densitatea minerala incepe sa scada la ambele sexe. Masa osoasa optima este atinsa intre 20 si 25 de ani, dupa care nu o mai putem ameliora, ci doar intretine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Alimentatia sanatoasa si exercitiul fizic regulat sunt cele doua conditii obligatorii pentru a avea un sistem osos rezistent. Rolul nutritiei consta in asigurarea aportului optim de minerale, vitamine si micronutrienti necesari dezvoltarii si functionarii normale a oaselor: calciu, fosfor, vitamina D, magneziu, vitamina K, etc.

FACTORII ALIMENTARI CU ROL IN SANATATEA SISTEMULUI OSOS

CALCIUL

Corpul unui adult contine peste 1 kg de calciu, repartizat astfel:

  • 98% in oase, sub forma de cristale de fosfat de calciu
  • 2% in sange (calcemia), unde joaca un rol important in procesele de coagulare si in procesele enzimatice.

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri