13 Iulie 2012 publicat în Sanatate 32 share-uri

Apa cu lamaie este excelenta in detoxifierea organismului. Sucul de lamaie este apreciat pentru continutul sau bogat in vitamina C, un puternic antioxidant ce are rolul de a lupta impotriva radicalilor liberi si de a lupta impotriva racelilor.

Proprietatile si beneficiile extraordinare ale lamaii

 Pe de alta parte, in cartea “Back to Eden”, Jethro Kloss subliniaza proprietatile extraordinare ale lamaii:

 “Lamaia este antiseptic si un agent care previne septicemia (prezenta bacteriilor patogene in sange) sau putrefactia (descompunerea tesutului). Lamaia are si proprietati anti-scorbutice, ceea ce inseamna ca poate contribui la prevenirea bolilor, dar si la curatarea sistemului de impuritati.”

 “Lamaia este un minunat stimulent al ficatului si un "dizolvant" al acidului uric si al altor otravuri. Lamaia ajuta bila sa se descarce in duoden si este excelenta in caz de malarie. Cei care sufera de reumatism cronic sau guta, cei care sufera de rahitism, tuberculoza sau au tendinta de a sangera (hemoragii uterine de exemplu) ar trebui sa consume apa cu lamaie. In timpul sarcinii, lamaia contribuie la construirea unui sistem osos sanatos al bebelusului. Continand potasiu, hraneste totodata creierul si celulele nervoase. Calciul din lamaie ajuta la construirea structurii osoase si a dintilor sanatosi. Pe de alta parte, magneziul din lamaie, in combinatie cu calciul continut, are un rol important in formarea albuminei din sange. (Jethro Kloss in cartea "Back to Eden.")

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Cele mai bune căști pentru momentul tău cu tine Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Lamaia contine 48, 3 potasiu, 29, 9 calciu, 11, 1 fosfor, 4,4 magneziu. Lamaile sunt folositoare in tratarea astmului, a afectiunilor de bila, a racelilor, a tusei, a durerilor de cap, a difterie, a gripei, dar si a arsurilor la stomac, a bolilor de ficat, a scorbutului, a febrei si a reumatismului.”, spune specialistul in sanatate Jethro Kloss in cartea "Back to Eden."

Printre beneficiile mai semnificative ale apei cu lamaie pe care Kloss si Beddoe le aduc in centrul atentiei sunt:

- rol de purificare a sangelui si controlul asupra tendintei de a sangera

- scaderea tensiunii arteriale si reducerea simptomelor astmului, a alergiilor sau a altor probleme respiratorii

- dizolvarea pietrelor biliare, a depozitelor de calciu, a pietrelor la rinichi si a pietrelor pancreatice.

Sucul de lamaie, un puternic antioxidant

Sucul de lamaie este apreciat pentru continutul sau bogat in vitamina C, un puternic antioxidant ce are rolul de a lupta impotriva radicalilor liberi si de a lupta impotriva racelilor. Potasiul continut de lamai stimuleaza creierul, dar si functiile nervoase. Exista un mit neadevarat insa pus pe seama apei cu lamaie. Diluat sau nediluat, in apa rece sau calduta, apa cu lamaie nu arde grasimile, insa promoveaza procesele de ardere a acestora.

Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Lamaia imbunatateste semnificativ functiile ficatului in secretia lichidului biliar si de asemenea ajuta in preventia pietrelor la fiere si a "bilei lenese". Lamaia stimuleaza secretia pacreatica ce are rol in digestia alimentelor grase. Ca o recomandare: puteti asorta lamaia preparatelor din carne si peste tocmai pentru ca face digestia mai usoara!!! Chiar daca lamaile sunt alcaline, odata metabolizate in organism, nu creeaza aciditate.

Lamaia imbunatateste tesutul conjunctiv si ajuta la cresterea colagenului. Colagenul este de mai multe feluri, cu o structura fibrilara ce intra in alcatuirea majoritatii tesuturilor: plaman, oase etc. Sucul de lamaie contribuie la echilibrarea PH-ului si la mentinerea pielii curate si stralucitoare. Totodata, lamaia are proprietati antiaging si previne aparitia ridurilor, sucul de lamaie ajutand la mentinerea tineretii pielii prin stimularea colagenului subcutanat. Sucul de lamaie este totodata un diuretic eficient, care te ajuta sa nu retii apa, eliminand in schimb toxinele din tractul digestiv.

Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare Seceta din Europa scumpește legumele și fructele. Care sunt cele mai afectate culturi

Sucul de lamaie are un continut bogat de pectina, o fibra care taie pofta de mancare si contribuie in acelasi timp la mentinerea sanatatii inimii gratie potasiului (potasiul ajuta la mentinerea in cote normale a presiunii arteriale). Sucul de lamaie ajuta la combaterea anemiei si a depresiei, dar si a stresului mental. Sucul de lamaie accelereaza metabolismul, avand totodata un efect tonic asupra organismului si un efect purificator asupra sangelui.

Foto fr si main: By iravgustin /Shutterstock

Iti recomandam si articolul:

Miracolul cristalelor de apa. Apa vorbeste


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri