13 Iulie 2012 publicat în Sanatate 32 share-uri

Apa cu lamaie este excelenta in detoxifierea organismului. Sucul de lamaie este apreciat pentru continutul sau bogat in vitamina C, un puternic antioxidant ce are rolul de a lupta impotriva radicalilor liberi si de a lupta impotriva racelilor.

"Cand viata iti da lamai, fa limonada"

Apa. Gandeste-te cat de importanta este apa pentru organismul nostru daca este alcatuit in proportie de 70% din apa. Gandeste-te cat de importanta este apa pentru fiecare particica ce iti alcatuieste corpul daca aproximativ 85% din creierul tau este apa, 80% din sangele tau este apa, 70% din muschii tai sunt apa, 80% din reactiile chimice care se produc in organism sunt dependente de apa. Gandeste-te cat de importanta este apa pentru aceasta planeta daca apa este singura substanta existenta pe pamant pe care o regasim in trei forme diferite: solida, lichida si gazoasa.

Gandeste-te cat de importanta este apa pentru orice fiinta umana daca la nastere apa reprezinta circa 80% din greutatea corpului bebelusului. Gandeste-te cat de importanta este apa pentru viata noastra cea de toate zilele daca o persoana poate supravietui fara mancare pentru mai mult de 30 de zile, insa fara apa nici o saptamana. Gandeste-te cat de importanta este apa pentru corpul tau daca fiecare celula din el are nevoie de apa pentru a trai. Nu este uimitor organismul uman? Nu te-ai intrebat de ce organismul tau are si mai multa nevoie de apa atunci cand nu se afla in stare perfecta de sanatate (in caz de diaree, voma, febra)? Nu te-ai intrebat de ce o cantitate insuficienta de apa poate conduce la dureri de cap, constipatie, la uscarea pielii si poate chiar creste riscul atacurilor de inima si al cancerului la vezica?

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Imagine originala: Lamaie Shutterstock.com

Apa, un miracol pentru organismul uman

Apa este vitala. Iar apa din organism isi cere drepturile pentru a se putea mentine intr-o stare optima. Apa indeplineste numeroase functii si roluri in organismul uman. Avand suficienta apa, corpul reuseste sa isi mentina temperatura optima. Apa este indispensabila in procesele de digestie si de absorbtie, in procesul circulator, fiind necesara totodata si in functiile de excretie. Totodata, apa are rol protector asupra maduvei spinarii si a articulatiilor, contribuind si la mentinerea sanatatii rinichilor (previne aparitia pietrelor la rinichi), a ficatului si a vezicii biliare. Tot apa detine un rol important in eliminarea toxinelor, ajutandu-ti organismul sa le elibereze prin urina, transpiratie si procesele de la nivelul intestinelor. Apa este cea care indeplineste rolul de transporta nutrientii in si in afara celulelor noastre.

Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Apa este cu adevarat un miracol. Insa un alt miracol pe care dorim sa il aducem in centrul atentiei si sa atragem atentia asupra beneficiilor sale extraordinare este apa cu lamaie. Ca si apa, nu are calorii, insa are un gust mai bun. Lamaia aduce insa prospetime apei. Stoarceti o jumatate de lamaie intr-un pahar cu apa si beti de doua ori pe zi. Daca stomacul va permite, stoarceti chiar o lamaie intreaga si diluati-o cu o cantitate mai mare de apa. Consumati licoarea magica de doua ori pe zi. Dimineata poate incepe intr-un ritm energizant daca atunci cand va treziti beti apa cu lamaie, fara niciun alt adaos in ea. Apa cu lamaie este un energizant natural extrem de eficient, hidratand, revitalizand si oxigenand organismul.

Apa cu lamaie, un remediu natural excelent in detoxifiere si stimularea metabolismului

Apa cu lamaie este un miracol ieftin, la indemana, pe care il putem folosi chiar zilnic ca remediu pentru sanatate. Iata ce spune A.F. Beddoe in cartea “Biological Ionization in Human Nutrition” despre beneficiile apei cu lamaie:

“Apa cu lamaie poate fi consumata de toate persoanele care o pot tolera. Daca nu exista alergie la lamaie (putine sunt persoanele care au alergie la lamaie!) si nici nu exista ulcere adulte, atunci toti adultii si majoritatea copiilor ar trebui sa consume apa cu lamaie. Iata de ce:

-lamaia functioneaza ca un agent natural de intarire a enzimelor ficatului atunci cand acestea sunt scazute

-ficatul produce din sucul de lamaie proaspat mai multe enzime decat ar produce din orice alt aliment

-lamaia ajuta la oxigenarea organismului si in metabolismul calciului deoarece regleaza nivelul de cardohidrati din sange care afecteaza nivelul de oxigen din sange".


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri