5 Iulie 2012 publicat în Sanatate 26 share-uri

Expertul Garbo in Nutritie si Fitness ne informeaza cu privire la beneficiile celor mai utilizate contimente in bucatarie. Tu stii ce mananci?
Mihaela Murgu este un talentat instructor de fitness si aerobic, fiind recunoscuta si in planul dansului. Mihaela a inceput cariera de fitness inca din 1997, iar de la 4 ani a inceput sa studieze baletul clasic si modern.

In prezent Mihaela Murgu lucreaza ca instructor la Body Shape by Mihaela Murgu, oferind totodata si sfaturi in domeniul nutritiei. Pe Mihaela o puteti gasi la sala, dar activeaza si ca antrenor personal - www.homeaerobic.com.

Mihaela Murgu - Fitness si Nutritie - Expert Garbo

www.homeaerobic.com

CONDIMENTELE SI SAREA - Beneficii sanatoase

Sarea de bucatarie (clorura de sodiu, NaCl) este un aliment indispensabil organismului, contribuind la mentinerea volumului lichidelor extracelulare. Doza optima este de 5g/zi, considerand inclusiv sarea ascunsa in diferitele alimente, pentru ca exista sare pana si in fructe.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Sarea este bogata in oligoelemente si saruri minerale:calciu, magneziu, potasiu, iod si fluor. Este recomandat sa se consume sare imbogatita cu iod pentru a preveni tulburarile de functionare a glandei tiroide.

Sarea de mare este saraca in iod, pentru ca acesta se evapora in cursul procesului de cristalizare. 1 g de sare de bucatarie contine 400 mg de sodiu.

Sarea este prezenta in mod natural in majoritatea alimentelor (lapte, carne) si in toate produsele industriale, deoarece imbunatateste gustul si ajuta la conservarea indelungata. Datorita acestei raspandiri nu trebuie sa ne facem probleme in legatura cu aportul de sare-organismul va primi suficient sodiu si fara sa punem cu mana noastra sare in bucate.

Ierburile si condimentele reprezinta un capitol special al alimentatiei, pentru ca se folosesc in cantitati mici, au valoare calorica scazuta si pot imbunatati sau chiar schimba gustul unui produs, facandu-l delicios. A avea o alimentatie echilibrata presupune sa consumam mancare gustoasa, care sa ne faca placere din toate punctele de vedere, iar condimentele si ierburile aromate pot inlocui cu succes sarea si uleiul din bucatarie. In plus unele dintre ele au si proprietati medicinale.

Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar Beneficii pentru copiii personalului din învățământ; Profesorii au obligaţia de a respecta diversitatea – noi amendamente adoptate în Camera Deputaților Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Usturoiul

Usturoiul- este o planta miraculoasa, cu proprietati de diminuare a riscurilor cardio-vasculare, scade nivelul LDL-colesterol si creste HDL-colesterol, scade cantitatea de lipide din sange, fluidifica sangele si scade aterogeneza , reduce tensiunea sangvina.

De asemenea, are proprietati antifungice, antibacteriene si antivirale, fiind folosit in tratamentul infectiilor, gripei, herpesului, candidozei si chiar in intoxicatiile alimentare cu salmonela.

Usturoiul determina eliberarea de oxid nitric in sange, ca si medicamentul Viagra, ceea ce are ca rezultat cresterea fluxului de sange in penis si imbunatatirea erectiei.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri