Omul a descoperit prima data remediile naturiste, afland ca anumite plante pe care le-a consumat intamplator i-au imbunatatit starea de sanatate.
Cum se foloseste menta?

Din aceasta planta sunt folosite in special frunzele si florile. Pentru afectiunile digestive meta se poate folosi astfel:

  • Ulei volatil - 2-3 picaturi de 2-3 ori/zi sau sub forma de capsule, in asociatie cu alti compusi (Carbocif, Boldocolin, Inhalant);
  • Infuzie - doza zilnica este de 15 g planta uscata, ceea ce inseamna echivalentul a trei cesti cu ceai de menta. Infuzia se prepara dintr-o lingurita de frunze uscate care se lasa la infuzat 5-10 minute in 200-250 ml de apa fiarta. Se bea dupa mese, la temperatura camerei, in cantitati mici (poate fi folosita si la gravide ca antiemetic). Planta poate fi folisita ca atare sau in asociatie, deoarece intra in compozitia a numeroase ceaiuri medicinale: anticolitic, antidiareic, dietetic, gastric, hepatic nr. 2 etc;
  • Capsulele cu menta sunt eficiente si in cazul starilor de oboseala asociata cu tremuraturi. Administrare: 1-2 capsule dupa mesele principale, nu mai mult de 10 zile.
Atentionari!

Preparatele cu continut semnificativ de mentol nu se vor administra sub forma de picaturi de nas sau badijonari ale mucoaselor copiilor mici, pana la 7 ani si nici nu vor folosi menta cei care urmeaza tratamente homeopate.

De asemenea menta este contraindicata in:

  • Sarcina si alaptare cand sunt contraindicate capsulele cu ulei de menta;
  • Intotdeauna in uzul extern uleiul de menta trebuie diluat, altfel poate arde pielea. De asemenea nu va fi folosit pentru copiii mici.
Sursa: Healthy.ro

Citeste si alte articole despre sanatate si diete pe Healthy.ro. Noi iti recomandam:
Sunt benefice sau nu spalaturile vaginale?
Totul despre testul Papanicolau
Ce se ascunde in meniurile fast-food
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri