Dintre toate energizantele posibile, miscarea fizica are efectul cel mai puternic. Si poate ca rezultatele sale nu sunt vizibile imediat, dar se constata in timp.
Mediul in care traim ne influenteaza comportamentul in fiecare moment al vietii noatre, punandu-si amprenta asupra a ceea ce facem si gandim zi de zi. Un pic de stres, o doza de anxietate, problema dupa problema, grjii peste griji. Ai incercat toate solutiile posibile si imposibile pentru a elimina punctele de stres din viata ta si cu toate acestea, relaxarea totala a mintii si a trupului intarzie sa apara. Cu siguranta ai intalnit persoane de 80-90 de ani cu un mers vioi, o privire limpede pe o fata poate nu tocmai tanara, dar debordand de energie si vitalitate. Este adevarat ca ritmul de viata anterior nu se compara cu ritmul alert in care ne invartim astazi insa cum reusesc aceste persoane sa-si pastreze proaspata vigoarea tineretii?

Oamenii de stiinta estimeaza ca organismul omului de astazi este atat de incarcat de toxine incat, daca ar exista un animal care sa fie antropofag, specia acestuia ar pieri in scrt timp. Suntem atat de ocupati incat nu mai gasim timp sa descoperim nici macar ce anume ne tine in miscare. De ce insa o pledoarie pentru miscare cand lozincile salilor de fitness ne explica atat de bine beneficiile pe care le obtinem de pe urma miscarii fizice? Pentru ca, indiferent ca ne referim la aerobic, la mersul cu rolele sau la jogging, miscarea fizica nu doar inlatura centimetrii in plus de pe silueta, ci constituie un contract de longevitate pe care il semnam cu viata, ajutandu-ne sa ne pastam intacte facultatile mintale si fizice pana la adanci batraneti.

Dintre toate energizantele posibile, miscarea fizica are efectul cel mai puternic. Si poate ca rezultatele sale nu sunt vizibile imediat, dar se constata in timp. Conform studiilor, doar o zecime din populatie practica miscarea in mod frecvent, ceea ce inseamna ca restul populatiei poate cadea usor prada bolilor de inima. Beneficiile de natura fizica ale practicarii miscarii in ceea ce priveste starea de sanatate a organismului sunt enorme. Utilizarea miscarii si a unei respiratii corecte, profunde, determina o accelerare a circulatiei sanguine, oxigenand bine sangele. De asemenea, practicata in mod regulat, exercitiile de natura fizica constituie unele dintre cele mai la indemana metode de mentinere a greutatii ideale, pazindu-ne de pericolele hipertensiunii si a diabetului. Si nu in ultimul rand, s-a dovedit din punct de vedere medical ca miscarea fizica intareste sistemul imunitar si pe cel osos. Practicata in mod regulat, miscarea ajuta la intarirea oaselor si a muschilor, iar asociata cu o dieta bogata in calciu, miscarea poate preveni chiar aparitia osteoporozei.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri