29 Martie 2012 publicat în Sanatate 39 share-uri

De-a lungul istoriei, postul a reprezentat o perioada de curatare trupeasca si sufleteasca. Mari filosofi precum Hipocrat, Socrate si Platon l-au recomandat pentru vindecarea corpului. Indiferent care sunt motivele pentru care oamenii recurg la post, este bine de stiut care sunt beneficiile acestuia asupra sanatatii.

De-a lungul istoriei, postul a reprezentat o perioada de curatare trupeasca si sufleteasca. Mari filosofi precum Hipocrat, Socrate si Platon l-au recomandat pentru vindecarea corpului. Biblia ne invata ca Moise si Iisus au postit timp de 40 de zile pentru a se regenera spiritual iar Ghandi a facut acest lucru pentru a promova respect si compasiune intre oamenii de religii diferite. Indiferent care sunt motivele pentru care oamenii recurg la post, este bine de stiut care sunt beneficiile acestuia asupra sanatatii.

Ce stim despre post?

Postul (si aici ne referim la cel crestin) este o perioada determinata de timp in care credinciosii se abtin de la a consuma alimente „de dulce”, adica cele de origina animala (carne, produse lactate, oua etc.), se roaga si isi curata sufletul de pacate.

Biserica Ortodoxa este cea care stabileste zilele de post dintr-un an calendaristic. De regula, in decursul unui an, exista mai multe perioade de post, dar doua din ele sunt cele mai lungi: postul dinaintea Pastilor si cel dinaintea Craciunului. Biserica motiveaza aceste perioade de abstinenta de la produsele animale pentru ca, potrivit lor, curatarea trupeasca ajuta si la curatarea sufleteasca. Nu vorbim aici despre „postul negru” care presupune abtinerea completa de la orice fel de mancare timp de 24 de ore si care se tine o data sau de ori pe saptamana in aceasta perioada.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Tinerețe înseamnă fluiditate - iar pentru piele, tinerețe înseamnă acid hialuronic! Manichiura cu efecte ombre sau gradient - la fel de seducătoare și în această primăvară: 20 de modele superbe (și în tendințe) de unghii ombre și gradient

Ceea ce este interesant de stiut este ca postul este o practica pe care o intalnim in mai multe religii dar ca are acelasi scop: curatarea trupeasca. De exemplu, musulmanii postesc timp de o luna, vara, iar perioada poarta denumirea de Ramadan. Postul lor presupune abtinerea de la mancare pe toata durata unei zile, iar seara pot consuma orice si oricat isi doresc.

7 Beneficii ale postului asupra sanatatii noastre

Aceasta practica religioasa veche este cu adevarat benefica pentru organismul nostru. Descopera cele 7 beneficii ale postului:

Postul ajuta la detoxifierea organismului

In mod normal organismul are capacitatea de a se detoxifia singur, insa o dieta bogata in carne si slaba in legume si fructe ingreuneaza aceasta functie naturala a lui. Atunci cand exista un astfel de dezechilibru, reziduriile se acumuleaza in organism, putrezesc si devin surse ale bolilor ucigase precum cancerul.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat O plimbare cu familia în oraș poate fi un risc major pentru sănătate: 10% dintre cancerele depistate în Europa sunt asociate cu poluarea

Tocmai de aceea postul, echivalentul unei diete bazate pe legume, fructe, seminte etc., este benefic pentru intreg organismul pentru ca are rolul de a-l detoxifia. Astfel, cu ajutorul postului, ficatul, rinichii, sangele etc. trec prin procesul de detoxifiere. Este interesant de observat cum sunt pozitionate posturile mari: primavara, inainte de Paste, dupa iarna in care alimentatia este bazata pe alimente conservate si de origine animala si iarna, inainte de Craciun, dupa o toamna bogata in produse care ne ajuta sa ne pregatim pentru sezonul rece.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri