6 Octombrie 2011 publicat în Retete culinare 17 share-uri

O reteta sanatoasa si savuroasa: andive gratinate.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru andive gratinate:

  • 4 felii jambon
  • 4 andive mari

Sos Bechamel:

  • 6 linguri parmezan
  • 50 g faina
  • 50 g unt
  • 500 ml lapte

Mod de preparare andive gratinate:

Se fierb andivele, intr-o oala cu presiune, timp de 10 minute. Dupa ce au fiert, se scurg si se lasa deoparte.Se pregateste sosul Bechamel. Se topeste untul la foc mediu. Se adauga faina si se amesteca fara sa se arda. Laptele se adauga treptat, amestecand in continuu. Se adauga 2-3 linguri de parmezan, dupa care se fierbe 2-3 minute si se amesteca pana se omogenizeaza. Andivele se ruleaza in feliile de jambon. Se asaza intr-un vas de Jena, se acopera cu sosul Bechamel si se presara parmezan. Se lasa 15 minute in frigider, iar cu 15 minute inainte de servire se introduce in cuptor pana cand andivele capata o culoare brun-aurie. Se scot din cuptor si se servesc calde.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri