O prajitura delicioasa si foarte aspectuoasa

Aceasta reteta participa la concursul "Castiga electrocasnice pentru bucataria ta!" Participa si tu! Click aici pentru detalii.

Timp de preparare: 45 - min

Dificultate: medie

Ingrediente:

  • Blat alb: 4 oua,4 linguri de zahar,4 linguri de faina, esenta de vanilie,un praf de sare
  • Blat cafeniu: 4 oua,4 linguri de zahar, 3 linguri de faina, 2 linguri de Nesquik, un praf de sare
  • Crema roz: 6 linguri de amidon alimentar, 200 ml lapte, 250 ml sirop natural de cirese, 50 g unt, zahar daca se doreste mai dulce
  • Ornare: 200 g ciocolata de menaj, 400 g frisca, o mana de cirese

Mod de preparare:

1.Se bat 4 albusuri cu un praf de sare si zaharul turnat in ploaie pana se intaresc apoi se adauga galnenusurile zdrobite, esenta si faina. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt apoi se toarna aluatul si se coace 20 de minute la foc potrivit. Blatul copt se desprinde de pe hartie cu lama unui cutit cat este cald.
2.La fel se procedeaza si cu blatul cafeniu, la sfarsit se adauga faina amestecata cu Nesquik-ul si se coace la fel 20 de minute.
3.Laptele se pune la incalzit cu siropul de cirese (mai adaugam 2-3 linguri de zahar daca dorim crema mai dulce), apoi se toarna in fir subtire peste amidonul pus intr-o craticioara cu fund dublu, amestecand continuu cu un tel apoi mestecam continuu pe flacara mica a aragazului, pana ce crema se ingroasa. Dupa cateva minute de racorire a cremei ,se adauga si untul in doua reprize(a doua parte de unt se adauga numai dupa incorporarea primei parti)
4.Se unge blatul alb cu crema inca, calda apoi se preseaza usor deasupra blatul cafeniu si se lasa la rece 30 de minute.Ciocolata se da prin razatoare(tinuta la temperatura camerei), se adauga si 2 linguri de lapte, apoi se topeste pe flacara mica a aragazului, apoi calda se toarna deasupra prajiturei, se mai lasa 10 minute la rece, apoi se decoreaza cu frisca si cirese proaspete.
Pofta buna!



O reteta propusa de: anisoara ursan (anutza67)
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Activități de Paște 2023 în Veranda Mall: vino să vezi ce surprize aduce Iepurașul în acest an!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri