30 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
500 GR. iaurt 10%, 500 gr. branza QUARC , 2 castravaeti proaspeti, 2 linguri praf de usturoi( granule), sare ,piper ALB ,1 lingura marar uscat,1 lingura patrunjel uscat
Mod de preparare:
Castravetii se rad pe razatoarea mica sau cel mai bine se dau prin masina de tocat carne(sita mica), dupa care se pun intr-un castron si se pune sarea si se lasa 10 min.
Apoi se storc intrun prosop curat cat se poate de bine. in alt castron se amesteca iaurtul, brinza Quarc, castravetii storsi si celelalte incrediente. Se pastreaza la frigider . Grecii mananca tzatziki cu kevapcici(un fel de mici de-ai nostrii cu mult oregano) si cu cartofi pai.
O alta reteta cu tzatziki. Se spala 4 cartofi mari(de forma lunguiata) cu tot cu coaja , se pun la cuptor. Dupa ce sau copt se scot si se taie pe lungime in doua , dar nu de tot . Se pun in folie de alu si se strange in jurul cartofului , apoi se umple cu tzatziki .
Se servesc calzi cu paine toast prajita si unsa cu unt.
Pofta buna!
O reteta propusa de: Palie Dan (edestar70)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie