30 - min
Dificultate:
redusa
Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
8 foi de gelatina incolora
200g.iaurt
200g.smantana
1 lingura de marar tocat
1 lingura de patrunjel tocat
sare
piper proaspat macinat
suc de lamaie
100ml. supa de peste(din cubulet)
500g. raci (creveti) din conserva
Pentru salata:
1 capatana de salata verde
4 linguri de ulei de masline
suc de lamaie
4 rosii mici(coktail)
Mod de preparare:
1Gelatina se inmoaie in apa rece.O forma de chec se clateste cu apa rece , apoi o captusim cu folie de aluminiu.Iaurtul se amesteca cu smantana ,mararul si patrunjelul.Se sareaza, pipereaza si i se da gust cu suc de lamaie.
2.gelatina inmuiata se amesteca cu supa de peste ,se lasa sa dea un clocot, se ia de pe foc si amestecam cu 3 linguri din compozitia de iaurt, apoi amestecam cu tot iaurtul.
3.Racii(crevetii) se scurg de sucul din conserva;cativa se pun deoparte pentru ornat.Restul ii punem in compozitia de iaurt.Acoperim cu folie si punem le rece , pentru o noapte, in frigider.
4.Salata se spala , se scurge de apa si o rupem in bucati.Din uleiul de masline ,sucul de lamaie ,sare si piper preparam un sos.
5.Pe un platou oval se aseaza feliile de terina -pe mijloc- , de jur imprejur asezam salata si racii pusi deoparte si stropim cu sos.Insotim preparatul de un vin alb sec.
O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie