Este o reteta delicioasa tocmai potrivita pentru un meniu de duminica sau de sarbatoare.
Timp de preparare:
100 - min

Dificultate:
medie

Ingrediente:
(pentru 4 persoane):
250g. salata verde, 120g.telina , 3 linguri ulei de masline, 8 oua de prepelita, 4-8 piepti de prepelita, sare, piper, putin unt, 4 ridichi, 2 linguri de otet balsamic, 2 linguri de ulei de masline;
Pentru sosul vinegreta:2 linguri de otet, sare, piper proaspat macinat, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingurita de mustar picant, 1/2 ceapa, marar si patrunjel verde;

Mod de preparare:

1.Salata se spala si se centrifugheaza pentru a se indeparta toata apa.Se pune intr-un prosop curat de bucatarie si se tine la rece.Telina se curata , se spala , se taie felli si se frige in ulei de masline pana se rumeneste.Se lasa pe un servet de hartie pentru a se indeparta surplusul de grasime.Se tine la cald.

2.In apa clocotita, pe care o luam de pe foc , punem ouale de prepelita si le lasam 2 minute.Apoi, le scoatem si le tinem in apa rece, pentru a le putea curati mai bine.

3.Se dezoseaza pieptii de prepelita.Se sareaza carnea, se pipereaza , apoi se prajesc in unt fierbinte pana se rumenesc bine.

4.Ridichile se taie(se lasa coaja) felii subtiri, de asemenea si ouale fierte.Se prepara sosul de vinegreta:2 linguri de otet se amesteca cu ceapa foarte fin tocata, sare si piper.Adaugam uleiul , putin cate putin, mustarul picant .Daca sosul este prea gros, punem 1-2 lingurite de apa
si incorporam, in final, verdeata tocata foarte marunt.

5.Salata verde-daca frunzele sunt prea mari , le rupem cu mana in bucatele-se amesteca cu sosul vinegreta si se pune pe 4 farfurii preincalzite.Peste asezam telina ,carnea si ornam cu ridichi si oua fierte.

6.Untul ramas de la frigerea carnii, se strecoara , se amesteca cu cateva picaturi de otet balsamic si cu acest amestec se stropeste carnea.
Un vin alb sec poate acompania acest preparat.
Pofta buna!!!

O reteta propusa de: Vekas Maria (Tracy)



Stii o reteta care merita incercata? Da click aici si trimite reteta preferata.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri