Este o reteta simpla si de efect si care se poate adapta atat pentru aperitiv cat si felul principal. Se pregatesc 12 clatite in care nu se pune zahar:
Este o reteta simpla si de efect si care se poate adapta atat pentru aperitiv cat si felul principal. Se pregatesc 12 clatite in care nu se pune zahar:

Aluatul:

- faina
- apa minerala
- 1 ou
- putin lapte ( se poate si fara)
- putina drojdie (praf - 1/2 lingurita)
- piper - sare - nucsoara - dupa gust

Clatitele se pregatesc in tigaie de teflon cu foarte putin ulei si se lasa sa se raceasca intre timp se pregateste umplutura:

Umplutura

Varianta 1:

- piept de pui - tocat marunt
- albusul de la un ou
- piper + sare
- patrunjel tocat marunt
- se poate adauga si ceapa tocata

Toate componentele se amesteca si se lasa la odihna.

Varianta 2:

Pieptul de pui se inlocuieste cu ciuperci calite cu ceapa tocata. Cind sunt calite si se adauga 1 lingurita de lapte amestecata cu 1 linguta faina faina. Se racesc si se amesteca cu albus de ou patrunjel si piper.

Varianta 3:

- branza de vaci si branza telemea - maruntite bine in amestec 50% din fiecare
- 1 galbenus de ou
- marar tocat
- piper / nucsoara macinata dupa gust

Se umplu clatitele si se impaturesc ca sarmalele. Pentru aperitiv se folosesc clatite taiate 1/2 (sa fie mai mici). Apoi se bat bine 2 oua cu 2-3 linguri faina in care se pune piper si foarte putina sare. Fiecare "sarmaluta" se da prin ou si apoi se presara pesmet. Se prajesc in ulei incins pana se rumenesc.

Se pot servi calde cu legume sote sau cartofi natur, dar se pot servi si reci, feliate sau ca atare ca aperitiv.

Pofta buna!


Nota: Se pot face mai multe variatii de umpluturi functie de imaginatia fiecaruia. Eu am incercat si umplutura cu prez si morcovi rondele. Sau mazare, sunca Praga, marar si morcov cubulete. Se pot crea chiar si "sarmalute dulci": umplutura din branza dulce, stafide , galbenus ou si vanilie.


O reteta propusa de Angela Maxim


Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri