Tort de pere parfumate, tort de morcovi, tort de mere usor si delicios, tort Savoarea strugurilor si a altor fructe, tort de migdale si capsuni cu mascarpone -iata cateva din retetele delicioase pe care le putem prepara cu fructele si legumele specifice sezonului de toamna.

Tort de pere parfumate

Timp de preparare: 1h si 10 min. - ore; Dificultate: redusa

Ingrediente:

500 gr faina, 250 gr unt, 250 gr zahar, 6 linguri de lapte, 5 pere mai mici, 4 oua, 4 linguri zahar tos, 3 linguri gem caise, 2 linguri cacao, 1 praf de copt, 1 zahar vanilat, margarina pentru uns forma, pesmet.

Mod de preparare:


Se freaca untul cu zaharul tos si cel vanilat si se adauga treptat cate un ou. Faina se amesteca cu praful de copt adaugandu-se untul frecat. Se pun 4 linguri de lapte. Jumatate din compozitie se pune in forma de copt unsa in prealabil cu margarina. Cealalta jumatate a compozitiei se amesteca cu cacao, cu restul de lapte si se pune deasupra primei jumatati. Perele se curata, se taie in doua, se scot samburii din mijloc, si se cresteaza la o adancime de 1 cm. Se asaza deasupra compozitiei, in forma de cerc si se presara cu zaharul tos. Se pune la cuptor timp de o ora. Gemul se amesteca cu putina apa calda si se pune deasupra pana este cald. Se serveste dupa racire.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

Pofta buna!

O reteta propusa de: sabau arianna (arianna_blue)

Tort de morcovi

Am crezut ca tortul de morcovi este doar o reteta inventata special pentru celebrele bancuri cu iepurasul. Se pare insa ca americanii s-au hotarat sa puna in practica aceasta reteta, iar rezultatul este delicios!

Timp de preparare: 80 minute

Ingrediente: 300 g morcovi, 250 g faina, 250 g zahar, 4 oua, 300 g ulei (este preferat sa fie de arahide), 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita nucsoara, 150 gr nuci macinate, 150 gr stafide, un praf de sare

Pentru glazura:150 gr branza crema, 200 gr zahar, 30 gr unt, 1 lamaie, 1 lingurita praf de vanilie

Preparare: Intr-un vas se amesteca faina, scortisoara si nuscoara. Se adauga morcovii rasi, stafidele si nucile. Bateti ouale, zaharul si uleiul timp de cateva minute si adaugati peste amestecul realizat mai sus. Turnati compozitia intr-o tava de cozonac si coaceti intr-un cuptor incalzit in prealabil. Lasati 45-50 minute, apoi lasati-l sa se raceasca. Preparati glazura amestecand branza crema, untul, zaharul, praful de vanilie si sucul de lamaie, apoi decorati blatul. Pofta buna!

Tort de mere usor si delicios


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri