Va prezentam doua retete de post cu ciupercute, mancaruri speciale si extrem de gustoase care se repara usor si rapid. Ciupercile nu numai ca sunt delicioase, dar au si rolul de a intari sistemul imunitar, suplinind cu succes carnea in alimentatie. In plus, ciupercile reprezinta o sursa pretioasa de fibre, vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea organismului nostru. Va recomandam asadar urmatoarele retete, simplu de pregatit si ideale in posturile alimentare indelungate, precum postul Pastelui.

Mancarica cu ciuperci si ardei gras

Ingrediente:

800 g ciuperci (de preferinta proaspete si nu din conserva, caci sunt mai gustoase)
80 ml ulei
2 linguri de pasta de tomate
2 cepe mai micute
4-5 catei de usturoi
2 ardei grasi (unul rosu si unul verde)
80 ml vin alb
1 legatura de patrunjel proaspat
sare
piper
cimbru (optional)

Se curata ciupercile si se spala bine, dupa care se taie in felii. Intre timp, ceapa taiata pestisori se pune la calit in ulei, iar dupa ce s-a rumenit, se adauga si ciupercile feliate. Se adauga sare, piper si se amesteca pana cand ciupercile se prajesc usor si lasa zeama. Se adauga apoi cele 2 linguri de pasta de tomate diluate in apa calduta. Se lasa sa fiarba la foc mic si dupa 10-15 minute se adauga ardeiul gras taiat fasii si usturoiul pisat. Se condimenteaza cu cimbru. In momentul in care s-au fiert ciupercile, se adauga si vinul si se lasa inca putin sa fiarba. Dupa ce mancarica a scazut suficient, adaugati si patrunjelul taiat foarte marunt. Servit cu mamaliguta calda, preparatul este si mai gustos.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri Editura CUANTIC a lansat Cartea Paștelui

Ciupercute cu praz si masline

Ingrediente:

½ kg de ciuperci
1 fir de praz
150 g masline negre
300 g ceapa
200 g pasta de tomate
100 ml ulei
80 ml vin
sare
piper
marar verde sau patrunjel proaspat, dupa preferinta

Se curata ciupercile, se spala bine si se taie in felii. Prazul se curata si el de primele foi, se spala si se taie rondele. Intr-o tigaie de teflon in care ai turnat cateva picaturi de ulei, se calesc la foc mic feliile de ciuperci, adaugandu-se ulterior si rondelele de praz. Dupa ce s-au calit, ciupercile si prazul se scot din tigaie. Intr-un alt vas, se prajeste ceapa taiata pestisori in ulei, se adauga sare, piper, pasta de tomate si se stinge cu zeama de legume sau cu apa. Dupa ce sosul a fiert putin, se potriveste de sare, se adauga ciupercile si prazul, se adauga maslinele oparite anterior in apa si vinul si se lasa sa fiarba cu totul. Mancarica este gata in maxim trei sferturi de ora. La final, se adauga patrunjelul sau mararul proaspat taiat marunt.

Noutățile si recomandările de primăvara de la MioBio, boutique chic de cosmetice organice Rețetă de chec alb. Uite ce minunăție poți să faci cu albușurile rămase HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Sa aveti pofta!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri