31 Iulie 2015 publicat în Retete culinare 15 share-uri

Weekendul vine in cateva ore ceea ce inseamna ca e timpul sa te gandesti la lucrurile pe care le vei face si pe care le vei manca in urmatoarele doua zile. Fie ca ai avut o saptamana incarcata sau una lejera, relaxeaza-te cu cele mai usoare retete de gatit in weekend.

MUSACA DIN DOVLECEI

INGREDIENTE NECESARE PENTRU MUSACA DIN DOVLECEI: 3 dovlecei medii - taiati felii nu prea groase, 1 kg carne tocata - amestec de vita cu carne slaba de porc, 1 ceapa mare, 1 legatura mica de patrunjel, 2 linguri ulei de masline, 4 oua, 400g smantana 12% grasime (sau iaurt), sare si piper negru macinat

MOD DE PREPARARE MUSACA DIN DOVLECEI: Ceapa am taiat-o marunt si am calit-o pana si-a schimbat culoarea. intr-o tigaie antiaderenta in care am pus cele doua linguri ulei de masline. Peste ceapa calita am adaugat carnea tocata. Am amestecat mereu si am lasat tigaia pe foc doar pana cand carnea si-a schimbat culoarea pe toate partile. Am asezonat cu sare si piper negru macinat, iar la final, dupa ce am oprit focul, am adaugat patrunjelul tocat marunt.

Am captusit cu hartie de copt o tava cu peretii inalti si am asezat pe fundul ei jumatate din feliile de dovlecel. Monica zicea ca a prajit feliile de dovlecel in prealabil, dar eu am sarit peste acest pas. Peste dovlecel am nivelat compozitia de carnea tocata, iar peste carne am aranjat celelalte felii de dovlecel.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Mercur Retrogad din 21 Aprilie: este timpul renașterii spirituale, e vremea să ne aliniem cu dorințele noastre interioare și să avem curajul să ne urmăm visurile

Intr-un castron am amestecat bine ouale cu smantana, am asezonat cu sare si piper macinat, iar amestecul rezultat l-am turnat in strat uniform peste ultimul strat de dovlecei.

Am bagat tava in cuptorul fierbinte, pe raftul de sus, la foc mediu, pentru aproximativ o ora.
Musacaua a prins deasupra o crusta aurie, iar mirosul a chemat deja flamanzii si pofticiosii la masa. Se feliaza foarte frumos si este foarte gustoasa!

O reteta recomandata de blogul cristina-cristinasworld.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri