27 Aprilie 2014 publicat în Retete culinare 44 share-uri

Un deliciu pentru tine si familia ta. Un motiv de a-ti surprinde invitatii.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru bomboane raffaello fara unt:

  • 1 cutie lapte condensat (350 gr.- de la Pilos Lidl)
  • 3linguri lapte praf
  • 150 gr. nuca de cocos plus inca 50 pentru decor
  • am mai adaugat
  • foi de napolitana faramitate
  • cate o aluna inmijlocul fiecarei bomboane

Mod de preparare bomboane raffaello fara unt:

Prepararea e foarte usoara: punem laptele condensat intr-o oala mai mica si-l infierbantam pe foc dar avem grija sa luam de pe foc ininte sa dea in fiert. Punem peste lapte fulgii de nuca de cocos, laptele praf si foaia de napolitana faramitata si amestecam pana compoiti devine ommogena si inlaturam toate cocoloasele din compozitie. Lasam sa se raceasca, dupa care bagam la frigider sa se intareasca putin.
Din experienta mea in ce priveste laptele praf, consistenta si granulatia acestuia difera de la marca la marca, asa se face ca o cantitate data intr-o reteta s-ar putea sa difere de ce constati tu in practica: de pilda, la reteta asta, in principiu trebuia sa pun doua linguri de lapte, in practica am pus trei deoarece crema era inca prea lichida. Daca crema ar fi fost prea vartoasa, as mai fi adaugat 1 - 2 linguri de lapte.
Dupa doua ore, pregatesc 50 gr. fulgi de nuca de cocos intr-un bol, scoatem crema de la frigider si cu o lingurita incepem a scoate bilute de marime unei nuci, punem in mijlocul acesteia, o aluna si formam bombonica in jurul acesteia dandu-i o forma (cat mai) rotunda. Tavalim dulcegaria prin nuc de cocos si o punem deoparte pe o tava pe care, dup ce umplem de bombonele ninse, o punem iarasi la rece pentru o noapte. A doua zi sunt numai bune de servit.

O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri