Aceasta reteta minunata, mi-a oferit ocazia sa realizez ca in trei timpi si doua miscari poti obtine cele mai delicioase fursecuri parfumate cu nuscoara, scortisoara, seminte de chimion si presarate cu zahar brun si fulgi de migdale.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru fursecuri rapide pentru ceai:

  • 2 linguri unt moale cu 80% grasime
  • 2 linguri zahar brun + 1 lingurita pentru presarat la final
  • 1 ou de casa
  • 1/2 cana faina cernuta sau 65 grame
  • 1 varf de cutit sare de mare
  • 2 varfuri de cutit praf de scortisoara
  • 1 varf de cutit de nucsoara
  • 1 lingurita seminte de chimion
  • fulgi de migdale prajite

Mod de pregatire fursecuri pentru ceai:

1. Se amesteca bine untul cu zaharul brun pana se obtine o crema si se topeste untul.
2. Se adauga faina cernuta, sarea si oul si se continua omogenizarea.
3. Se pun si condimentele: scortisoara si nucsoara.
4. La final se adauga semintele de chimion (optional) si se amesteca bine.
5. Pregatiti o tava in care ati pus hartie de copt si asezati cate o lingura mica din aluat, lasand spatiu suficient intre fiecare pentru ca vor creste in volum.
6. Presarati cu putin zahar brun pe fiecare fursec.
7. Puneti si fulgii de migdale prajiti putin inainte intr-o tigaie. Eu am pus doar cate un fulg in mijlocul fiecarui fursec.
8. Incalziti cuptorul la 200 grade si introduceti fursecurile la copt pentru 10 minute.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri