17 Iulie 2013 publicat în Retete culinare 30 share-uri

Clatitele despre care vorbesc astazi fac parte din categoria street food, asa zisele mancaruri de pe strada. Si intr-adevar, este mancare de pe strada, adica un produs tip fast food dar care se gaseste si se gateste numai pe strada.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru clatite chinezesti pentru micul dejun:

  • 120 g faina
  • 75 ml apa
  • 2 oua
  • 1 praf sare
  • 2 lingurite ulei vegetal
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 lingurita pasta de ardei iute
  • 1 lingurita pasta de ardei dulce

Mod de preparare clatite chinezesti pentru micul dejun:

Cantitatile de mai sus sunt pentru 2 portii, in principal baza este aceeasi, topping-ul se poate modifica. Ma refer la pasta de ardei, daca nu va place dulce sau daca nu suportati iute asa de dimineata. In plus, se mai poate adauga coriandru proaspat tocat. Nu incercati faza cu patrunjel sau marar caci sigur stricati chinezaria si n-ati facut nimic. Si ca aceasta clatita sa aiba si o consistenta crocanta, se mai pune si o foita de wonton prajita, cam ca un biscuite sarat sa zicem, asta numai daca gastiti si va place. Eu in China, uneori nu mancam cu foita asta prajita si nici astazi nu am pus. Intr-un castron amestecati faina, apa, si sarea. Trebuie sa obtineti un aluat lipicios si dens ca o smantana groasa, lasati-l deoparte. Tocati ceapa verde marunt sau mai mare, depinde cum va place. Intr-un castron bateti un ou, incingeti o tigaie de teflon, dati focul FOARTE MIC si adaugati 1 lingurita de ulei vegetal. Puneti cam 2 linguri pline din aluat si intindeti-l repede cu lingura sau cu polonicul in tigaie astfel incat sa obtineti o clatita. In timp ce clatita se prajeste incet incet la focul mic pe partea de jos, turnati oul batut pe deasupra, intindeti-l uniform pe deasupra aluatului de faina. Intoarceti clatita astfel incat partea unsa cu ou sa fie jos. Ungeti aceasta parte cu pasta de ardei dulce si pasta de ardei iute (sau una, sau alta). Nope! NU trisati cumva sa puneti bulion sau suc de rosii ca iar nu merge treaba! Ori suntem chinezi, ori nu mai suntem, ne-am inteles, da? Presarati ceapa verde si coriandrul verde daca va place. Rulati clatita direct in tigaie si nu va ramane decat sa o serviti! Imediat o serviti! si neaparat fierbinte!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor Danone România și PENNY invită consumatorii să colecteze ambalaje Tetra Pak în toate magazinele retailer-ului din țară 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Nu-i nevoie de sos de soia sau alte adaosuri, este numai buna asa cum o vedeti!

Pentru a descoperi si alte retete chinezesti, accesati blogul andreeachinesefood.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri