26 Iulie 2012 publicat în Retete culinare 14 share-uri

Un desert excelent cu nectarine.

Dificultate: redusa

Pentru tarta am folosit asa: o foaie de placinta din comert, o crema de la tarta Manchester si 2 nectarine coapte. E drept ca mancasem la un fel de fast food pe o autostrada din Elvetia o bucata de tarta cu nectarine si voiam sa-mi iasa la fel, dar cum nu aveam reteta lor, am inventat eu una.

Mie mi-a iesit mai buna, fie si pentru faptul ca am stiut ce am pus in ea. Tarta de la restaurant avea un strat de crema neindentificabil, mozaicat si oarecum lipsit de gust.

Am facut mai intai crema din 200 ml lapte pus pe foc impreuna cu 3 lingurite de coaja rasa de lamaie si portocala. Cand s-a infierbantat bine de tot, am inchis focul si am adaugat 2 linguri de pesmet, 50 g unt, 2 linguri de zahar si 2 galbenusuri, pe rand.

Am lasat sa se racoreasca bine, iar intre timp am asezat foaia de placinta in tava, am decupat surplusul si l-am asezat pe fundul tavii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. MAGAZINELE TOMMY JEANS DIN BUCUREȘTI S-AU TRANSFORMAT ÎN HUB-URI CREATIVE PRIN TOMMY JEANS POP-UP EXPERIENCE 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați HOMELUX și chef Jakob Hausmann ne oferă rețeta unei mese festive de Paște

Peste foaie am pus crema, iar pe deasupra cremei am asezat in evantai felii de nectarina taiate subtire. Asa arata produsul finit:
Am lasat la cuptor la foc potrivit cam 35 de minute si dupa ce am scos tava am presrat imediat zahar peste nectarine ca sa iasa o pelicula lucioasa pe deasupra. Puteti face o glazura de gelatina sau jeleu, insa eu am vrut-o simpla.

O reteta recomandata de blogul Caietul cu retete.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri