27 Mai 2012 publicat în Retete culinare 26 share-uri

Un desert racorit foarte parfumat si aromat.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru inghetata de mascarpone si capsuni:

  • 250 grame de capsuni
  • 3 linguri de zahar
  • 300 ml de smantana de la Lactitalia
  • 150 gr de zahar
  • 3 galbenusuri
  • 250 gr de mascarpone de la Lactitalia

Mod de preparare inghetata de mascarpone si capsuni:

Mai intai pasati cu o furculita capsunile. Nu vreti sa faceti nici o pasta, dar nici nu vreti sa lasati bucati prea mari in care sa muscati cat sunt inghetate bocna! Ele vor lasa si un suc foarte aromat si colorat, peste care veti presara 3 linguri de zahar si le veti amesteca bine. Lasati deoparte. Cu mixerul amestecati smantana, ouale si 150 gr de zahar. La final integrati mascarpone amestecand usor dar temeinic pentru a obtine o pasta omogena. Apoi adaugati capsunile si amestecati din nou pana aveti o compozitie omogena. Turnati inghetata intr-un vas (eu am folosit o cutie de inghetata din comert) si puneti la congelator.

Urmeaza un pas foarte important pentru inghetata de casa!
Eu mi-am setat alarma si la fiecare 90 de minute am scos inghetata din congelator pentru a o amesteca. Astfel evitati formarea bucatilor de gheata si obtineti o inghetata cremoasa.

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri