Timp de preparare: 45 - min
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru aperitiv cu ton:
Aluat:
- drojdie
- 1 lingurita de sare
- 1 lingurita de zahar
- 1 cana de lapte
- o cana de ulei
- 1 cana de apa
- 1 ou
- faina cat cuprinde
Umplutura:
- 100 g cascaval
- 100 g ciuperci
- 5 felii de salam
- o conserva de ton taiat bucati
- ketchup
- masline felii
Mod de preparare aperitiv cu ton:
Pregatim aluatul: asezam faina intr-un bol, incalzim laptele si in el dizolvam drojdia, adaugam sarea, zaharul, apa, uleiul si oul.
Framantam bine aluatul si il lasam intr-un loc caldut sa dospeasca.
Cascavalul il radem, feliem ciupercile, salamul il taiem stelute si triunghiuri.
Pe o planseta tapetata cu faina intindem aluatul cu sucitorul si il taiem in patrate pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.
In fiecare patrat facem un chenar cu cutitul si in mijlocul lui asezam ketchup, felii de ciuperci, o bucata de ton, feliute de salam, cascaval ras si masline. Marginea tartei o ungem cu ou si coacem tartele in cuptorul preincalzit.
O reteta propusa de: predescu stela (ulina)
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor