5 Decembrie 2011 publicat în Psihologie 321 share-uri

Iata cateva sfaturi simple pe care psihologii le considera necesare pentru a regasi fericirea simpla din viata de zi cu zi.

Fericirea inseamna sa daruiesti

Desi nu era de asteptat, fericirea se instaleaza atunci cand oferim bani celorlalti si nu ii cheltuim pe propriile placeri. La fel se intampla si in cazul cadourilor sau al micilor atentii. Asadar, atunci cand te duci sa iti cumperi cafea, cumpara-i una si colegului de munca. Daca esti in oras si trebuie sa te intalnesti cu un prieten, cumpara-i o mica atentie. Ca rasplata, fericirea lui va deveni fericirea ta.

O gustare la ora 2 (dupa-amiaza) poate hrani fericirea

Se pare ca tocmai la aceasta ora din zi nivelul de serotonina, substanta din creier ce ne regleaza starile sufletesti scade substantial – conform lui Eric Braveman, doctor in New York si autorul cartii The Edge Effect. In mod ideal, gustarea de la ora doua ar trebui sa contina un amestec nutritional care sa ne reincarce organismul cu fericirea mult dorita, precum diferitele tipuri de vitamina B (B6, B12), acidul folic, regasit in produsele lactate si verdeturi si complexul sanatos de carbohidrati (ce poate fi obtinut din cereale).

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Fericirea inseamna miscare

Psihologul Tal Ben-Shahar este de parere ca pentru majoritatea oamenilor, exercitiile fizice intense practicate de trei ori pe saptamana, cate 30 de minute pe zi, pot aduce beneficii mai mari decat cele mai puternice medicamente anti-depresive. Studiile au demonstrat faptul ca in jumatate de ora de sport, corpul omenesc emana in exces o proteina ce are efect anti-depresiv. Se pare ca pentru a atinge fericirea, insa cu efect de relaxare, este benefica si yoga.

Mai putine optiuni inseamna mai multa fericire

Atunci cand facem o alegere, dorim sa o facem pe cea buna, spune psihologul Barry Schwartz. Aceasta inseamna ca avem tendinta sa luam in considerare tot ce este disponibil, lucru de-a dreptul coplesitor. Sa nu mai mentionam stresul sau nelinistea pe care le cauzeaza alegerile. Astfel, de fiecare data cand ne simtim indecisi (fie ca achizitionam o masina noua sau o oja de unghii), cel mai bun lucru pentru a ne pastra fericirea este sa limitam alegerile noastre la un numar foarte mic. Si sa alegem apoi dintre acestea primul lucru care ne place.

Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri