31 August 2011 publicat în Psihologie 23 share-uri

Unul dintre cele mai populare si precise teste de pe internet care studiaza personalitatea umana si trasaturile specifice acesteia, coreland-o cu personalitatea animala si trasaturile diverselor specii ce traiesc in ecosisteme.

“The Animal in You: Discover Your Animal Type and Unlock the Secrets of Your Personality” este o carte care isi merita cu siguranta popularitatea si receptivitatea cu care a fost primita in media. Tradusa in mai multe de 12 limbi si prezentata chiar si in cadrul show-ului de televiziune al d-rului Phil, cartea ‘The animal in you’ este cunoscuta drepta una dintre cele mai extinse lucrari psihologice care au in vedere similitudinea dintre personalitatea umana si cea animala.

In cartea de fata, Roy Feinson, autorul cartii, prezinta un elaborat si complex test de personalitate ce coreleaza personalitatile umane cu cele din lumea animala, tinand cont de anumiti factori biologici si sociali. Testul are in vedere trasaturi ce sunt comune tuturor speciilor din ecosisteme: marimea, agresivitatea, spiritul de turma, atractivitatea, gradul de dependenta, inteligenta, abilitatile atletice, succesul, iubirea pentru calatorii. Feinson studiaza personalitatea mai multor animale, dar si felul specific al acestora de a se comporta si aduce in dezbatere ideea existentei unui animal interior uman, similar ca personalitate cu cel animal.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN Testul Iubirii: Ce dragoste cosmică trăiești ACUM? Accesorii perfecte pentru Paște de la CCC
Foto: Nejron Photo/ shutterstock.com

Totodata, Feinson este de parere ca aspectele fundamentale ale personalitatii umane pot fi rezumate prin HLFS, aspectele fundamentale ale personalitatii animale: Hranire, Lupta, Alergat si Sex. Lupta in ecosisteme, spune Feinson, este echivalenta modalitatii in care o persoana isi controleaza mediul. Unii sunt aventurosi si indrazneti. Altii, in schimb, sunt precauti si tematori. Tehnicile de hranire din lumea animala se traduc in lumea umana prin profesiile pe care ni le alegem. Personalitatile-Pasari spre exemplu prefera joburile care le permite un grad de libertate mai mare, in timp ce alte personalitati se dezvolta frumos sub indrumarea altor personalitati mai puternice (ca similitudine in lumea animala putem lua relatia oaie-caine).

Un alt aspect al personalitatii animale este Fuga. Transpunand aceasta trasatura in lumea umana, Feinson este de parere ca fuga este echivalenta in lumea umana felului in care oamenii incearca sa se protejeze unii de altii. Sexul, in schimb, este corespunzator modului in care interactionam cu persoanele de sex opus. “De la puterea desfasurata brutal de elanul salbatic la etalarea seducatoare a paunului, toate creaturile exercita control asupra alegerilor lor reproductive. Unele specii de animale sunt monogame, in timp de altele au o varietate de parteneri. Obiceiurile de imperechere ale animalelor se traduc direct in modul in care oamenii isi conduc relatiile sexuale”, se arata pe site-ul animalinyou.com.

Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Un mix perfect pentru frumusețea pielii, părului și unghiilor tale Nou, ediție limitată - Wonders of Jasmine

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri