15 Iulie 2011 publicat în Psihologie 8 share-uri

Daca intelegem si acceptam cele trei elemente esentiale ale naturii umane, vom fi uimiti sa constatam cum puterea noastra de a-i influenta pe cei din jur in comunicarea interpersonala va capata proportii impresionante.

1. De ce e important sa te simti important

S-a constatat ca dorinta omului de a se simti important este mai stringenta chiar si decat necesitatile fiziologice precum foamea, pentru ca dupa ce a mancat, foamea omului a disparut. Necesitatea de a ne simti importanti este mai stringenta si decat dragostea, pentru ca atunci cand dragostea este obtinuta, nevoie e satisfacuta. “Importanta” este mai stringenta si decat sentimentul de siguranta, pentru ca atunci cand omul se simte protejat, siguranta nu mai este pentru el o problema.

Dorinta de a ne simti importanti este cel mai puternic imbold constant care ne diferentiaza de animale. Ea ii face pe oameni sa doreasca sa se imbrace in haine de firma, sa conduca masini scumpe, sa-si scrie profesia pe placuta de pe usa sau sa se laude cu copiii lor.

Studiile asupra casatoriei au scos la iveala faptul ca principalul motiv pentru care femeile pun capat unor legaturi indelungate nu este cruzimea sau dominatia, ci lipsa de apreciere.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Dorinta de a fi recunoscut, de a te simti importanta si apreciata este atotputernica. Si cu cat facem pe cineva sa se simta mai important, cu atat mai pozitiv va reactiona fata de persoana noastra.

2. Oamenii sunt in primul rand interesati de propria persoana

Ceilalti sunt mult mai interesati de propria persoana decat de persoana noastra, deci, intr-o conversatie, tinta principala este sa vorbim despre ei, despre sentimentele lor, familia lor, prietenii lor, statutul lor, opiniile lor etc. si niciodata despre ceea ce ne priveste pe noi, exceptand momentele cand suntem intrebati.

In esenta, pe oameni ii intereseaza doar persoana lor si ce pot obtine in propriul interes. Pentru a avea relatii bune cu semenii, trebuie sa-i abordam tinand seama de aceasta piatra de temelie a relatiilor umane. Si daca cineva nu intreaba nimic despre noi si ceea ce ne priveste pe noi inseamna ca pur si simplu nu ii intereseaza, asa ca nu trebuie sa aducem vorba despre asta.

Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023 TEZYO primăvară/vară 2023 – o călătorie unică prin tendințele momentului cu cele mai iubite branduri de încălțăminte Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

Unii oameni sunt mahniti de acest principiu al naturii umane si ii considera pe ceilalti egoisti pentru ca este la moda sa crezi ca trebuie sa daruiesti fara a astepta sa ti se intoarca gestul.

Majoritatea oamenilor care daruiesc dezinteresati inteleg regula fundamentala conform careia „ceea ce daruiesti vei primi inapoi, intr-un fel, alta data, cu varf si indesat”. Adevarul este totusi ca toate gesturile noastre sunt motivate de propriul interes si de sentimentul de generozitate pe care l-am avut cand am daruit ceva.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri