Este oare adevarat faptul ca femeile imbracate in rosu atrag barbatii mai mult decat celelalte? Au culorile influenta asupra comportamentului psihologic al barbatilor? Raspunsurile la aceste intrebari sunt impartite cand vine vorba de parerile oamenilor, insa ce spune stiinta?

Haideti sa descoperim impreuna rezultatele uimitoare ale unui studiu efectuat de psihologul german Daniela Kayser (de la Universitatea din Munchen) ce si-a dorit sa gaseasca raspunsul in legatura cu impactul culorilor asupra psihicului barbatesc.

Atunci cand cimpanzeul femela este aproape de perioada oulatiei, corpul sau se transforma, pe piele aparandu-i mici zone rosii. La observarea acestor pete, masculul cimpanzeu raspunde prin masturbare si incercarea de a se imperechea cu aceasta. Studiul recent al Danielei Kayser afirma faptul ca noi ne-am indepartat de acest comportament primitiv, insa nu in totalitate. Echipa psihologului a descoperit ca atunci cand o femeie este imbracata in rosu, barbatii sunt mai tentati sa se aseze langa ea si sa initieze discutii din care sa afle detalii intime despre aceasta.

Studiul este primul de acest gen, avand ca punct central efectul culorilor asupra comportamentului generat de atractia sexuala. Cercetarile mai vechi se bazau doar pe intrebari adresate subiectilor, si nu pe studierea efectiva a comportamentului acestora in reactie cu o culoare, in cazul de fata – rosu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Intr-un prim experiment, 23 de barbati heterosexuali sau bisexuali au fost rugati sa priveasca o fotografie ce infatisa o femeie blonda cu ochi albastri ce fusese anterior evaluata de un grup de control ca fiind de atractivitate medie. Jumatate dintre participantii la studiu au vazut o versiune a pozei in care femeia purta un tricou rosu, iar restul de subiecti au privit o versiune identica a pozei, cu exceptia faptului ca aici tricoul era de culoare verde.

Apoi, participantii au fost pusi sa aleaga cinci intrebari (din 24) pe care i le-ar adresa domnisoarei. Intrebarile variau de la Unde locuiesti? pana la Cum poate un barbat sa iti atraga atentia atunci cand sunteti amandoi la bar?

Rezultatele studiului au relevat un aspect foarte interesant si demn de luat in considerare: barbatii care au privit poza in care femeia purta tricou rosu au ales sa puna intrebari mai intime.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Vârsta de pensionare la români crește! Ce anunț a făcut şeful Casei de Pensii 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Intr-un al doilea experiment, un alt grup, de aceasta data format din 22 de barbati, a fost invitat sa priveasca o femeie satena cu ochi caprui, desemnata, in acelasi mod, de atractivitate medie. Ea purta un tricou fie rosu, fie albastru.

Barbatii au fost apoi facuti sa creada ca vor purta o conversatie cu femeia respectiva intr-o camera alaturata. Li s-a aratat camera in care erau doar doua scaune si o masa si li s-a spus ca femeia se va aseza la scaunul de langa masa si deci ei trebuiau sa il ia pe celalalt (situat in coltul opus al camerei) si sa il aseze in fata celui pe care urma sa se aseze domnisoara.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri