EFT este o forma moderna de acupunctura psihologica ce se bazeaza pe localizarea si presarea meridianelor de energie, fara a apela insa la ace. EFT combina tappingul (atingerile usoare ale punctelor energetice) cu afirmatiile de factura pozitiva.

“Cauza tuturor emotiilor negative este un blocaj in sistemul energetic al organismului”

Spre deosebire de trup care isi extrage energia din alimentatie si conditii externe, sistemul energetic al organismului, cel raspunzator de viata noastra emotionala, este mai greu de intretinut. Atunci cand sistemul nostru energetic se confrunta cu probleme, tulburarile de natura emotionala nu intarzie sa isi faca locul: apar sentimente de angoasa, fobii de natura diversa precum teama de a calatori cu avionul, de a vorbi in public, teama de spatiile inchise, sentimentele de durere, de vinovatie, starea de anxietate, incapacitatea de a avea un somn de calitate, stari emotionale negative legate de anumite dependente fizice. Uneori, blocajele emotionale ale sistemului energetic sunt asociate si cu simptome fizice precum dureri de cap, dureri localizate in diverse regiuni ale corpului, variatii ale tensiunii arteriale, etc.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri

EFT, metoda nedureroasa de a elimina blocajele bio-energetice din organism

EFT (Emotional Freedom Techniques) este o forma moderna de acupunctura psihologica ce se bazeaza pe localizarea si presarea meridianelor de energie (aceleasi ca in acupunctura chinezeasca traditionala) fara a apela insa la ace. In acest caz, punctele de energie sunt atinse cu varful degetelor. Tehnica EFT porneste de la principii similare acupuncturii si are in vedere emotiile distructive si blocajele care ne afecteaza deopotriva fizicul, mintea si spiritul si se inregistreaza in sistemul meridian energetic.

EFT combina tappingul (atingerile usoare ale punctelor energetice) cu afirmatii de factura pozitiva. Atat tappingul, cat si afirmatiile pozitive sunt menite sa influenteze subconstientul, sa mareasca abilitatea de autovindecare a individului, sa elimine blocajul din sistemul bioenergetic al organismului. Chiar daca tehnica EFT se bazeaza pe descoperirile doctorului Roger Callahan, Gary Craig este considerat a fi parintele de drept al metodei.

EFT poate fi considerat un tratament usor si rapid menit sa inlature dereglajele emotionale si probleme fizice generate de acestea. Printre beneficiile pe care le implica aceasta metoda psihoterapeutica se numara: starea de relaxare, eliminarea stresului si a anxietatii, un control mai mare asupra propriei persoane, o gandire mai limpede si mai structurata, imbunatatirea imaginii de sine, cresterea stimei de sine, un control marit asupra poftelor si dependentelor alimentare, imbunatirea calitatii somnului si combaterea insomniilor, eliminarea fricilor si a starii de oboseala, diminuarea starii de furie, vindecarea de anumite traume emotionale si depresii, un psihic mai linistit. EFT are efecte pozitive si asupra trupului, in tratarea unor afectiuni precum diabet, astm sau chiar boli de piele.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri