Miturile sunt povesti fascinante insa ele devin un subiect intrigant atunci cand descoperim ca ele pot sa arate adevaruri intime despre noi si despre ceilalti. Jean Shinoda Bolen, specialista in psihologie Jungiana, a scris in urma cu cateva decenii o carte care a revolutionat metodele de analiza psihlogica si care este bazata pe evidentiarea arhetipurilor din miturile antice care de mii de ani si-au pus amprenta asupra existentei noastre. In fiecare femeie exista zeitele antice, sustine Bolen, in cartea ei Goddesses in Every Woman.

Persefona reprezinta arhetipul feminin al misticismului care este conectat cu lumea spirituala. Este de asemenea arhetipul femeii care iradiaza optimism si buna-dispozitie. In mod tipic, “Persefonele” au o fata tinereasca la orice varsta. Este o fiinta foarte placuta si foarte empatica. O intereseaza nevoile oamenilor si sentimentele lor si este atenta cu ei. Are dificultati in a spune “nu”, o dificultate care se manifesta si prin faptul ca nu isi cunoaste propriile limite. Persefona este foarte sensibila, in mod tipic poseda un ego foarte fragil, se lasa usor invaluita de sentimente si impresii care pornesc din subconstientul ei.

Femeile in al caror comportament predomina tipologia Persefonei sunt mai atrase de latura spirituala a barbatilor pe care si-i aleg, decat de cea fizica. Se poate ca inconstient, aceasta femeie sa provoace situatii distructive in relatia cu partenerii ei sau sa isi controleze foarte tare partenerii. Isi ia o masura protectiva si incostienta, aceea de a-si alege un partener mai tanar pe care sa il poata mamosi. Femeile tinere in care predomina Persefona, nu au un comportament necuviincios. Pot sa fie trase in relatii in care partenerii le domina si le controleaza; ca protectie, o femeie Persefona isi poate alege parteneri mai tineri pentru care sa aiba si o atitudine materna - astfel se poate simti in siguranta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine! Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Fata neagra a Persefonei:

Ea este victima arhetipala, de aceea se simte deseori neajutorata sufera ca un martir si supravietuieste prin compasiunea fata de ceilalti, totusi furiile ei reprimate si le poate revarsa asupra celorlalti.

Afrodita

Afrodita poseda un temperament extrovertit si se concentreaza pe relatii si dragoste; ea reprezinta Zeita iubirii. Preocuparile ei sunt mature, este romantica, este preocupata de sexualitate, frumusete si arte.
Arhetipul Afroditei reprezinta unificarea energiilor feminine si masculine prin uniunea sexuala. Aceasta zeita detine o constiinta a propriei sale autonomii, dar in acelasi timp poate fi si foarte vulnerabila in anumite momente, din cauza orientarii sale spre relatiile cu oamenii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri