Mama narcisista este capricioasa si inconsecventa in ceea ce face si spune, urmarind sa-si antreneze copiii in satisfacerea capriciilor sale. Psihologii o numesc vampir emotional pentru ca manipuleaza minunat sentimentele celor din jurul ei si le absoarbe pe cele ale propriului copil, determinandu-l sa se perceapa ca pe o extensie de-a sa.

In fiecare dintre noi se ascunde un mic Narcis cautandu-si chipul in oglindirea unei ape. ”Multi dintre noi sunt egoisti, invidiosi, absorbiti de ei insisi, centrati mai mult doar asupra propriei persoane, ingamfati, incapabili de afectiune fara a trece la extreme si fara a aduce in discutie “narcisismul patologic. O cantitate minima de “narcism” este obligatorie pentru fiecare in parte pentru a ne putea manifesta ca individualitati, pentru a putea vedea partile bune ale propriei personalitati, pentru a avea incredere in noi insine. Insa cand narcisismul devine parte inseparabila din identitatea unei persoane, lucrurile se schimba radical. Atunci putem vorbi de narcisism extrem.

Nimeni nu poate nega rolul important pe care mama il joaca in viata unui copil si in devenirea lui viitoare. In mod reflex, asociem imaginea unei mame cu iubirea nonegoista si generoasa, cu afectiunea sincera si neconditionata, cu disponibilitatea de protectie a copilului.

O mama ar fi dispusa sa mearga pana in panzele albe pentru copilul ei. Iubirea unei mame, a oricarei mame, este fara limite… Acesta este sablonul dupa care am construit portretul unei mame. Haide insa sa schitam portretul unei mame atipice, mama narcisista. Imagineaza-ti o mama care refuza din start afectiunea unui copil care este nevoit sa i-o cearta in mod constant, zi de zi, prin gesturi si actiuni prin care sa-i demonstreze ca ii merita afectiunea. Niciodata sa nu iubesti pe cineva care nu te iubeste la randul sau, spune o vorba inteleapta. Dar poti sa faci acest lucru cand o astfel de persoana este implicit parte din viata ta, chiar fiinta care ti-a dat viata? Daca nu poti, ce ai putea face atunci? Sa o iubesti in continuare sperand ca intr-o buna zi o sa se schimbe? Sau, adult fiind, sa rupi orice legatura cu ea chiar daca inima ti se rupe si ea?
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Majoritatea femeilor cred că încă nu există egalitate de gen în România Capodopere ale Renașterii de la Brukenthal, expuse la Art Safari Art Safari Kids se întoarce cu un program nou de artă pe gustul copiilor: ateliere, cursuri intensive și tururi ghidate

Abuzul emotional. Cand iubirea de sine este mai puternica decat iubirea de mama…

Mama narcisista… Acum rade la gluma ta si o gaseste amuzanta, iar in clipa urmatoare tipa la tine gasind-o deplasata si nelalocul ei. Acum se inroseste de manie din cauza comportamentului tau nepotrivit, gata-gata sa te plesneasca, iar in clipa urmatoare va spune tuturor cat de mandra este de tine. Refuza sa accepte ca copilul sau are dorinte proprii si il va folosi in scopul satisfacerii propriilor dorinte. Il intimideaza si ii submineaza meritele in loc sa-l incurajeze in a se exprima ca individualitate. Este capricioasa si inconsecventa in ceea ce face si spune, urmarind sa-si antreneze copii in satisfacerea capriciilor sale. Psihologii o numesc “vampir emotional” pentru ca manipuleaza minunat sentimentele celor din jurul ei si le absoarbe pe cele ale propriului copil, determinandu-l sa se perceapa ca pe o extensie de-a sa.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri