ghid pentru o viaţă împlinită

Semnificatia psihologica a culorilor: Ce dezvaluie despre noi culorile care ne displac

Ne place rosul, insa uram negrul. Ne relaxeaza albastrul, insa gasim ca verdele este pur si simplu o culoare agasanta. Adeseori, ne manifestam preferinta pentru o anumita culoare fara a putea explica de ce. Adeseori, manifestam tendinta de a respinge o anumita culoare fara a avea o explicatie plauzibila. Iata insa ce pot dezvalui despre personalitatea noastra culorile care ne displac:

Avem tendinta de a ne inconjura de obiecte intr-o culoare pe care o iubim, avem tendinta de a opta pentru lucruri intr-o culoare care ne incanta. Adeseori preferinta noastra pentru un obiect se ghideaza exclusiv dupa principiul cromatic. Ne relaxeaza si ne face placere sa ne lasam simturile desfatate intr-un ambient in care ni se semnaleaza vizual prezenta culorii preferate. Ne place rosul, insa uram negrul. Ne relaxeaza albastrul, insa gasim ca verdele este pur si simplu o culoare agasanta. Adeseori, ne manifestam preferinta pentru o anumita culoare fara a putea explica de ce. Adeseori, manifestam tendinta de a respinge o anumita culoare fara a avea o explicatie plauzibila, fara a putea veni cu un motiv viabil. Iata insa ce pot dezvalui despre noi si despre personalitatea noastra culorile care ne displac si iata cateva dintre semnificatiile lor principale:

Daca iti displace rosul - De regula, persoanele stresate, nervoase, foarte obosite sau epuizate manifesta tendinta de respingere a acestei culori puternice, optand in schimb pentru culori mai relaxante, mai putin agresive. Daca iti repugna rosul inseamna ca urasti violenta si brutalitatea, urasti tot ceea ce inseamna prea intens si prea mult. Esti sensibila si vulnerabila si iti place sa ai in jurul tau oameni alaturi de care te simti confortabil. Te lasi influentata de circumstante si de mediul exterior, avand tendinta de a deveni dependenta de cei din jurul tau si mai ales de catre cei alaturi de care te simti protejata. Iti este teama sa actionezi, esti deseori nehotarata si intampini probleme reale in luarea deciziilor potrivite.

Daca iti displace portocaliul– Exagerarile, excesele, emotiile puternice, sentimentele puse inaintea ratiunii, surplusurile, pasiunile tumultoase, relatiile temporare si superficiale, toate acestea adunate nu te caracterizeaza si nu fac deloc parte din natura ta. Esti un caracter solitar care se simte confortabil in prezenta propriei persoane si care prefera sa aiba prieteni putini, insa adevarati. Nu esti o persoana foarte sociabila, insa legaturile de prietenie si incredere pe care le creezi sunt pe viata. Urasti sa te dai in spectacol sau sa fii in centrul atentiei.

Daca iti displace culoarea maro– Rutina te scoate din pepeni cam cu aceeasi intensitate cu care noutatea si inventivitatea te fascineaza. Esti de o inteligenta perspicace, esti generoasa si iti place sa faci cadouri si surprize oamenilor la care tii. Esti imprevizibila si impulsiva si totodata o fire independenta care tine extrem de mult la libertatea sa. De aceea, atunci cand vine vorba de intemeierea unei familii sau de a face pasul decisiv intr-o relatie, ai tendinta de a da inapoi si de a te retrage in carapacea ta. De ce? Nimic nu te sperie mai mult pe lumea aceasta decat angajamentele si faptul ca intr-o buna zi va trebui sa le onorezi.

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Semnificatia psihologica a culorilor: Ce dezvaluie despre noi culorile care ne displac.


semnificatia culorilor (5 comentarii, 780 vizualizari)
este perfect real...personal mi-se potriveste la fix...am gasit explicatia de ce nu suport anumite culori!

Iţi place să scrii?

Daca iti place sa scrii, trimite-ne pe adresa office@garbo.ro articolele tale.
Cele mai bune dintre ele vor fi publicate.