12 Iulie 2018 publicat în Psihologie 301 share-uri

Se poate îmbolnăvi o persoană dacă nu primește destulă atenție și afecțiune? Răspunsul este Da și vorbim despre deprivarea emoțională. Deprivarea emoțională este motivul multora dintre afecțiunile de care suferim.

Psihologie: O relație fără semne ale dragostei nu este o relație sănătoasă

Înțelege efectele deprivării emoționale

Iubirea care nu include și doza zilnică de alintături și alte mici dar puternice demonstrații de afecțiune se disipă în timp sau ne face să ne ofilim ușor, ușor…

O relație romantică nu înseamnă doar a coexista unul cu celălalt, a împărți același spațiu, pat și responsabilități. În loc de acest lucru este necesar să fim atenți la acele lucruri care fac ca relația noastră să fie bazată pe o legătură autentică.

O privire admirativă, un alint neașteptat, o îmbrățișare și căutarea apropierii ne fac să ne simțim fericiți și în siguranță.

Foto: Shutterstock/ yuris

În caz contrar…

Deprivarea emoțională ne afectează sănătatea

Din păcate, experiențele din viața noastră ne învață prea des că îmbrățișările nu sunt ceva normal. Și ne obișnuim cu normalitatea de a nu fi sărutați, alintați și de a nu primi afirmații încurajatoare.

Și continuam să ne spunem că suntem bine și că poate, relațiile așa ar trebui să fie. Mai mult decât atât, nu mai știm să oferim această hrană sufletească și copiilor noștri și îi considerăm „prea mari pentru așa ceva” sau găsim alte motive.

Cu toate acestea, nu facem decât să spiralăm într-o stare de deprivare emoțională, flămânzîndu-ne sufletele. Să ne obișnuim cu acesată stare de goliciune emoțională înseamnă să nu trăim viața cu adevărat. O astfel de viață ne duce pe drumul depresiei pentru că ne simțim goi, epuizați, singuri și nevalorizați.

Amintește-ți mereu că sufletul tău are nevoie de afecțiune, de alint și de cuvinte frumoase pentru a trăi pe deplin.

Haideți să ne hrănim sufletele!

O idee de articol via steptohealth.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri