Îți vor schimba structura interioară: Cuvinte strălucite de la Albert Ellis, cel mai influent psihoterapeut al sec. XX

Descoperă cuvintele inteligente ale lui Albert Ellis, o voce extraordinară a psihoterapiei moderne, și poate că îți vei schimba modul în care privești problemele și greutățile vieții...

Albert Ellis (1913- 2007) este una din personalitățile extraordinare ale psihologiei secolului XX, având o influență covârșitoare în psihoterapia modernă și în istoria psihoterapiei. Albert Ellis este unul din fondatorii psihoterapiei cognitiv-comportamentale și al terapiei rațional-emotivă și comportamentală. American de origine evreiască, Albert Ellis a scris peste o mie de articole de specialitate, a publicat 75 de cărți și a fondat Institutul Albert Ellis de psihoterapie din New York. Faceți cunoștință cu câteva dintre cele mai cunoscute citate și cuvinte ale acestui psiholog extraordinar:

19 citate de la Albert Ellis, o voce extraordinară a psihoterapiei moderne, care îți vor da de gândit

Captura YouTube)

Cei mai buni ani din viață sunt cei în care decizi că problemele sunt ale tale și nu dai vina pentru ele pe mama ta, pe ecologie, pe președinte etc, ci înțelegi că tu singur îți controlezi destinul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Când îți este dor de cineva, pune mâna în dreptul inimii – în sufletul tău dragostea pentru acea persoană este nesfârșită

Chiar și nedreptatea are aspectele sale bune. Îmi oferă provocarea de a fi pe cât de fericit pot într-o lume nedreaptă.

Individul matur emoțional trebuie să accepte în totalitate faptul că trăim într-o lume a probabilitaților și a posibilităților, unde nu există și probabil nu va exista niciodată nicio certitudine absolută și ar trebui să înțeleagă că o lume nesigură, bazată pe probabilitați, nu este deloc un lucru îngrozitor.

Nu putem schimba trecutul asa ca putem schimba modul in care oamenii gandesc, simt si se comporta astazi, in prezent.

Viața este într-adevăr dificilă, într-o bună parte din cauza adevăratelor dificultăți pe care trebuie să le depășim pentru a supraviețui, într-o bună parte din cauza dorinței noastre înnăscute de a face întotdeauna mai bine, de a depăși noi provocări, de a ne auto-actualiza. Fericirea este experimentată în mare parte prin strădania noastră de a atinge un țel, nu în a avea lucrurile obținute, deoarece este în natura noastră să ne dorim să mergem către următorul demers.

Ai încredere în tine! Lucrurile se vor aranja exact așa cum îți sunt menite Cine este Diana Micu, expertul în imobiliare, care îți spune cele mai sincere previziuni în materie de proprietăti  Caută acei oameni lângă care îți este bine, ușor și frumos, OAMENII TĂI….

Prea mulți oameni nu conștientizează că nu evenimentele și circumstanțele exterioare sunt cele care creează fericirea; mai degrabă, percepția noastră asupra evenimentelor și a noi înșine este cea care va crea (sau necrea) emoții pozitive.

Nu ai niciodată nevoie cu adevărat de ceea ce îți dorești. Aceasta este cea mai importantă și completă cheie către serenitate.

Faptul că trebuie să excelăm la ceva sau la tot este doar în mintea noastră. Bineînțeles, ar fi bine să excelăm la majoritatea lucrurilor și recomandăm, într-adevăr, să încercăm și să facem tot ce putem. Dar realistic vorbind, ești îndreptățit să faci doar minimul pe care îl poți face pentru a supraviețui. Toate realizările tale sunt un bonus, ceva de care să te bucuri, nu ceva care trebuie în mod necesar. Nu trebuie să faci nimic să demonstrezi că meriți să exiști. 

Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie! Îți doresc timp…

Multe lucruri pentru care ne panicam sunt “pericole” pe care le autocream și care există doar în imaginația noastră.

Marea problemă a multor terapii este aceea că te ajută să te simți mai bine, dar nu te fac mai bine. Trebuie să le susții cu acțiune, acțiune, acțiune.

Nu oamenii și lucrurile ne supăra, ci ne supărăm noi înșine crezând că ele ne pot supăra.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri