14 Mai 2018 publicat în Psihologie 18 share-uri

Emisfera dreapta ține mai mult de ceea ce numim EQ (inteligență emoțională), emisfera stângă ține mai mult de ceea ce numim noi IQ (inteligență mentală).

“De aceea, când o femeie vede un bărbat lucrând în domenii care presupun empatie, imaginație, intuiție, chiar dacă el în majoritatea timpului vorbește și acționează tot din emisfera stânga, ea îl “suspectează” că poate fi ca ea, că o poate înțelege dincolo de rațional. Da, poate, dar extrem de puțin față de ceea ce-și imaginează femeia. Însă e dispusă și ea, ca și bărbatul să se mintă singură și să vadă la el doar ceea își dorește să fie adevărat.

Dacă o femeie va spune un lucru deosebit de interesant, util și sensibil și un bărbat va spune în același timp ceva asemănător, evident o femeie care aude/citește va prefera să aprecieze bărbatul, mințindu-se singură și sperând! Suntem diferiți şi nu e nimic în neregulă cu asta! Este un fapt, o realitate! Mai multă acceptare a ceea ce suntem, mai multă apreciere de sine și a celuilalt, o creștere a disponibilității de a aprecia lucurile la adevărată lor valoare și o cantitate mai mare de sinceritate cu noi înșine, ne-ar face viața mai ușoară și implicit mai frumoasă”, conchide psihologul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

* Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI) și președinte și fondator al Asociației ”Generația Iubire” este Psihoterapeut şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică. A studiat natura minţii umane urmând 7 formări profesionale cu abordări diferite - psihoterapie integrativă, hipnoză clinică, relaxare și psihoterapie ericksoniană, psihoterapie de cuplu și familie, psihologie clinică, neuro-programare lingvistică, terapii florale Bach, consultant Panorama Socială.

Foto homepage: Pixabay


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri