Te-ai gândit vreodată că de fapt concepția ta despre iubirea romantică s-ar putea să fie greșită?

Te-ai gândit vreodată că poate, atracția pe care o simți față de cineva este doar atât: atracție și că dacă alte ingrediente importante lipsesc, o relație cu acest om este practic sortită eșecului?

 Trebuie să încetăm să mai credem că pură atracție față de cineva este singurul lucru pe care trebuie să îl bifam atunci când decidem să începem o relație cu cineva. Atracția este importantă, dar iată 9 aspecte cu mult mai importante:

Relația de cuplu sănătoasă - 9 aspecte mult mai importante decât atracția în iubirea romantică

  1.    Fără Încrederea reciprocă, o relație benefică nu este posibilă

 Nu contează cât de mult te atrage cineva! Mai mult decât orice formă de atracție, ar trebui să conteze dacă te simți în sigurantă langă această persoană. Poți avea încredere în ea? Poți să ai încredere că te va ascultă atunci când ai cea mai mare nevoie, că te poate sprijini, că îți poate accepta și vulnerabilitătile, nu doar aspectele pozitive? Încrederea este esentială în relațiile sănătoase. Fără încredere unul în celălalt veți trăi o viată plină de răni emoționale și teamă.  

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. De ce este periculos zahărul? Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 De Paște bucură-te de zile însorite, relaxare și shopping la ParkLake!

 Atunci când te indrăgostesti, ia în considerare acest aspect. Pune-ți această întrebare: Pot avea încredere în acest om? Dacă răspunsul este nu, intreabă-te dacă vrei să trăiesti o viată de teamă și neîncredere alături de un partener instabil. 

Foto: Pixabay

Foto homepage: Pixabay

2. Respectul recicproc este unul dintre cele mai importante ingrediente ale unei relații de cuplu sănătoase

  Ați auzit și voi această conversație vreodată?  

  „-E un nemernic.

  -Atunci de ce stai langă el?

 -Pentru că îl iubesc.”

 Astfel de replici descriu de fapt comportamente disfuncționale. Da, dragostea este un aspect important în viețile noastre și așa ar trebui să fie, insă iubirea nu ar trebui să fie confundată cu a ne lasă răniti, nerespectați, manipulați sau abuzați. Se intamplă să iubim oameni care nu sunt buni pentru noi și cel mai sănătos ar fi să acceptăm acest lucru și să nu ne lăsăm să fim în situații unde nu avem respect deplin. 

Uterul retrovers - ce înseamnă - detalii de la un medic ginecolog MAJOOK, UN START- UP ROMÂNESC CARE ADUCE ÎN FAȚA COPIILOR JOCURI EDUCATIVE PENTRU MINŢI CURIOASE De la neliniște la somn liniștit: cum poate ajuta yoga la combaterea insomniei

 Îți mulțumesc din suflet că te iubesc. Acesta este cântecul iubirii. – Liviu Rebreanu

3. Ce contează într-o relație - Siguranța emoționlă

Te simți în siguranță în această relație? Dacă răspunsul este NU, nu contează cât de mult îl iubești pe celălalt. Iubirea poate face dificilă plecarea și este într-adevăr un chin emoțional. Insă dacă nu te simți în sigurantă în această relație, este mai bine să stai departe. A iubi un partener abuziv nu îl va face să se oprească. Dragostea ta nu te salvează de răni.

4. În relațiile de cuplu sănătoase există Fericire

Sunteți fericiți și recunoscători că existați unul în viața celuilalt? Te simți importantă în viața partenerului tău? Iată niște întrebări importante pe care ar trebui să ți le pui. Sarbatoriti împreună faptul că v-ați întâlnit?

Dani Oros, mintea din spatele dezvoltării Google și Youtube România, îți spune cât poți câștiga din Youtube Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Riscurile comune ale consumului de anticoncepționale

Citește mai departe >>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri