16 Martie 2018 publicat în Psihologie 26 share-uri

La fel ca si voi, aveam si noi multe curiozitati legate de sex. Cercetatoarea iubirii, Helen Fisher raspunde intrebarilor legate de sex.

Dr. Helen Fisher - despre sex si dragostea romantica

Odata cu orgasmul se elibereaza si hormonii oxitocina si vasopresina, cunoscute si ca “hormonii alintului”, asociati cu sentimentul de atasament fata de cineva. Iata de ce incepi sa experimentezi senzatii puternice de comuniune cu un partener dupa un orgasm.

Foto: Pexels

“De fapt, eu sunt de parere ca oamenii fac inconstient sex, in mod precis cu acest scop – pentru a stimula circuitele din creier asociate cu romantismul si atasamentul - in ei insisi si intr-un partener, pentru a putea astfel sa inceapa o noua relatie. In mod interesant, antropologul Justin Garcia si altii au intreprins mai multe studii prin care au ajuns la aceeasi concluzie. In studiul sau in care subiecti au fost studentii unui campus universitar, Garcia a gasit ca 50% dintre femeile si 52% dintre barbatii care s-au angajat intr-o intalnire de tip “sex pentru o noapte”, erau mult mai nerabdatori sa intre intr-o legatura mai profunda cu persoana respectiva.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România S-a lansat Green Report Podcast – întrebări și răspunsuri cu invitați excelenți pe teme de mediu 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

O treime dintre aceste intalniri de o noapte au condus de altfel la relatii pe termen lung, iar atunci cand aceasta strategie nu a rezultat intr-o relatie mai lunga, unul dintre parteneri devenea trist – sugerand ca acest individ spera de fapt la mult mai mult decat la o singura intalnire de o noapte.

“Sexul ocazional poate sa duca la iubire. Asa ca gandeste-te inainte sa intri in astfel de ape tulburi!”, ne sfatuieste Helen Fisher.


Va recomandam si:

Testul Helen Fisher: Ce PERSONALITATE ai si Dragostea IDEALA!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri