10 Ianuarie 2018 publicat în Psihologie 91 share-uri

Te invitam sa privesti subtilitatile relatiilor interpersonale si realitatile lumii in care traim cu mai multa constientizare.

3. Vei fi mult mai fericit/a daca iti cheltuiesti banii pe experiente si nu pe bunuri materiale

Cu cat inaintam mai mult in viata, realizam ca nu avutiile ne fac fericiti ci momentele de beatitudine sau simpla placere. Bunurile materiale sunt supuse degradarii sau chiar pierderii, in schimb experientele minunate vor ramane cu noi absolut toata viata! Asa incat, investeste in experiente frumoase, in momente petrecute cu oameni pe placul tau si asa iti vei asigura evolutie, deschidere si fericire.

Acesata este cheia starii de bine, fapt demonstrat si de numeroase studii in psihologie.

4. Inconjoara-te de oameni fericiti si vei fi mai fericit/a

Oamenii din jurul nostru ne influenteaza major starea generala de bine cat si viziunea asupra vietii. Iata de ce este esential sa te inconjori de oameni fericiti. Stresul si fericirea sunt ambele contagioase, arata Psychoneuroendocrinology Journal. Lasa-i pe oamenii optimisti si buni sa intre in viata ta. Inconjoara-te de oameni valorosi, indeparteaza-te de cei care te trag inapoi si vei vedea cate posibilitati noi se vor deschide in fata ta!

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor 5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta

5. Avem nevoie de sens mai mult decat niciodata!

Elevii de liceu din zilele noastre prezinta acelasi nivel de anxietate pe care il aveau pacientii din cabinetele de psihiatrie in 1950. Aproximativ 49% din populatia generala a lumii sufera sau a suferit anxietate, depresie, abuz de substante, la un anumit moment din viata.

Studiile recente arata ca rasa umana, la nivel colectiv devine din ce in ce mai anxioasa, cu fiecare decada care trece. Exista multe speculatii pentru aceasta tendinta, unele dintre acestea fiind faptul ca oamenii si-au crescut rata de mobilitate, interactioneaza din ce in ce mai des in cadrul unor comunitati, isi schimba joburile mult mai des, se casatoresc mai putin si petrec prea mult timp singuri. Cunoscutul realizator National Geographic Jason Silva considera ca aceasta criza existentiala prin care trecem este de fapt semnalul ca umanitatea are nevoie de o reconfigurare si ca aceasta ar fi o perioada de trezire colectiva.

5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare 5 Seturi complete pentru manichira semipermanentă chiar la tine acasă 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară

"Se pare ca in acest moment, umanitatea trece printr-o imbolnavire colectiva a sufletului. Exista o epidemie globala de suferinta existentiala. Anxietatea si depresia sunt diagnosticate la o rata care nu a mai fost pana acum intalnita.(…) Sa ne surprinda acest lucru? Trebuie sa intram in comuniune cu Cosmosul pentru ca vietile noastre sa prinda semnificatie. (…) Poate ca ceea ce avem nevoie este o noua poveste. Poate ca avem nevoie de o reconfigurare cognitiva.

Ceva foarte interesant li se intampla astronautilor atunci cand pleaca pe orbita, ei vad brusc o singura bucata de marmura, plutind prin spatiu, incep sa se vada pe ei insisi si Planeta, ca fiind UNUL, iar aceasta transformare psihologica este cunoscuta ca efectul overview (privirea de ansamblu) – o schimbare dramatica de perspectiva, o reconfigurare dramatica care ne schimba. Iar acesata constientizare ontologica ne scapa de sentimentul lipsei de sens si dintr-o data se formeaza o noua perspectiva fenomenologica pe care o avem asupra lumii, cu aceasta idee… ca suntem parte a ceva cu mult mai mare decat noi insine. Un adevar ultim care merge mai departe decat realitatea fiecarei zile. (…) Aceasta este o chemare sa ne trezim!" - Jason Silva

5 Creme tartinabile vegetale și sănătoase, care vor schimba definiția micului dejun sau a gustărilor MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Foto homepage Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri