28 Decembrie 2017 publicat în Psihologie 39 share-uri

Atunci cand cautam ghidaj pentru schimbare sau cand ne dorim cu adevarat sa atingem cea mai buna varianta a noastra, se pot manifesta – din obisnuinta - cateva asteptari nerealiste.

ASA DA: “in loc sa caut ce nu merge, aleg sa-mi concentrez atentia pe ce exista, pe ce este functional, pe ce pot face eu cu asta, ce resurse pot utiliza, ce noi abilitati pot dezvolta si ce solutii gasesc!”. Terapeutul tau nu-si permite sa piarda timpul cu astfel de reactii stagnante pentru ca are langa el oameni care chiar vor sa faca ceva mai bun cu viata lor.

9. ASA NU: Sa ramai "spectatorul" care apreciaza doar ce nu-l scoate din zona de confort. “Acesta este persoana care urmareste evenimentele vietii si se astepta ca psihologul sa fie persoana care are datoria sa-i spuna doar ce vrea el sa auda. Daca ii arata cumva ca exista si alte perspective de gandire, daca-i arata cumva ca si el este om cu ganduri, emotii, viata, i se pare nelalocul lui. Pentru el, terapeutul este un fel de extraterestru robotizat care trebuie sa-i accepte toate minusurile, sa-l care in spate si eventual sa-l mai si laude pentru asta”, explica psihologul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park

ASA DA: “Aleg sa ies din starea de confort data de lucrurile cunoscute, aleg sa raspund provocarilor vietii si sa beneficiez de cea mai buna formula pentru o viata sanatoasa mental, fizic si emotional!”. Terapeutul tau (orice abordare ar avea) nu este salvatorul tau neconditionat, este persoana care te poate ghida doar daca ceri si vrei cu adevarat sa faci o schimbare, conchide specialistul.

* Laura-Maria Cojocaru, presedinte si fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistica Somato-Integrativa (INLPSI) si presedinte si fondator al Asociatiei ”Generatia Iubire” este Psihoterapeut si Trainer in Programare Neuro-Lingvistica. A studiat natura mintii umane urmand 7 formari profesionale cu abordari diferite - psihoterapie integrativa, hipnoza clinica, relaxare si psihoterapie ericksoniana, psihoterapie de cuplu si familie, psihologie clinica, neuro-programare lingvistica, terapii florale Bach, consultant Panorama Sociala. De peste 8 ani ghideaza oamenii atat in sedinte individuale cat si de grup si organizeaza cursuri si traininguri in Romania, cu scopul de a-i face pe oameni sa-si acceseze si utilizeze la potential maxim resursele interioare.

Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste! Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Foto: wavebreakmedia /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri