4 Decembrie 2017 publicat în Psihologie 14 share-uri

Joe Navarro, autor foarte cunoscut, specializat in comunicarea nonverbala si limbajul trupului, ne sfatuieste sa stam la distanta de oamenii toxici. Invata sa identifici narcisistii din viata ta, nu te astepta ca ei sa te aprecieze vreodata si cel mai bine... stai departe!

7. Mi-as dori sa putem fi egali, dar nu am fost si nu vom fi niciodata. Si iti voi aminti acest lucru permanent ca eu sunt cea mai desteapta persoana din camera si cat de bun am fost la scoala, in afaceri, ca parinte, etc.. Iar tu trebuie sa imi fii recunoscator ca fac acest lucru.

8. Poate ca par arogant si snob si asta este O.K. pentru mine; pur si simplu nu ma compar cu tine.

9. Ma astept sa imi fii loial tot timpul, indiferent de ceea ce fac. Totusi, nu te astepta ca eu sa iti fiu tie loial in vreun fel.

10. Te voi critica si ma astept ca tu sa accepti acest lucru, dar daca tu ma critici pe mine, mai ales in public, ma voi infuria. Si inca ceva: Nu am sa uit si nici nu am sa uit vreodata si sa fii sigur ca voi gasi o ocazie ca sa ma razbun – „Sunt un colectionar de rani.”

11. Ma astept ca tu sa fii interesat de toate reusitele mele si tot ceea cea am eu de zis. Eu, pe de alta parte, nu sunt deloc interesat de tine si ceea ce ai izbutit tu, asa ca sa nu te astepti la prea mult interes din partea mea, in legatura cu viata ta. Pur si simplu nu imi pasa.

12. Nu sunt manipulator; pur si simplu imi place sa fac lucrurile in felul meu, indifernt cat de multe inconveniente ar provoca celorlalti sau cum ii fac sa se simta. Nu imi pasa cum se simt ceilalti – sentimentele sunt pentru cei slabi.

13. Ma astept la recunostinta tot timpul, chiar si pentru cel mai mic lucru pe care il fac. Cat despre tine, ma aastept sa faci doar cum iti spun.

14. Eu nu ma asociez decat cu cei mai buni oameni si sincer, multi dintre prietenii tai nu se ridica la acest nivel.

15. Daca tu faci numai ceea ce spun eu, totul va merge perfect.

Dupa cum va imaginati, nu este usor sa traiesti sau sa muncesti alaturi de un astfel de personaj care se poarta si gandeste in acest mod. Iar experienta celor care au avut de-a face cu astfel de oameni ne invata urmatorul lucru: Narcisistii se supra-estimeaza si ii sub-apreciaza pe ceilalti, adica si pe tine. Tu nu vei fi niciodata tratat ca un egal de catre un astfel de om. Nu vei fi niciodata respectat si cu timpul vei fi anulat tocmai pentru ca ei sa se simta superiori.

"Am invatat de la victimele unei astfel de experiente ceea ce nicio carte nu poate sa descrie si sunt lectii pentru noi toti", spune Joe Navarro.

Foto homepage: Pexels

Via Psychology Today


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri