Daca ai fost inselata, sa stii ca nu este vina ta! Iata ce poti invata din aceasta experienta dureroasa

20 Noiembrie 2017 publicat în Psihologie 12 share-uri

Doare foarte tare atunci cand esti inselat. Chiar daca se intampla o singura data sau in mod repetat, sentimentul de tradare si pierderea increderii in celalalt te pot face sa suferi extraordinar de mult.

Confunzi sexualitatea cu intimitatea romantica?

In relatiile cele mai sanatoase si solide, factorul cel mai important este conexiunea si compania celui de langa tine mai mult decat experimentarea unui sex extraordinar. Cu toate acestea, multe persoane considera ca vor sau ca au nevoie de o atractie fizica intensa mai mult decat de o conectare emotionala. Din aceste motive, multi se pot trezi cu un partener foarte atragator din punct de vedere fizic, dar cu care au putine lucruri in comun.

“Poate ca ai un partener care iti face tot prietenii gelosi, dar trebuie sa te intrebi: „ii pasa cine sunt eu? impartasim aceleasi valori, convingeri si experiente amuzante? Sau ma simt cu adevarat atras/atrasa doar cand facem sex?” Daca ai ezitari sa-i vorbesti despre visurile tale sau momentele mai putin placute prin care treci, este clar ca lipseste acel liant din relatie si, eventual, lucrurile nu vor merge bine, fie prin infidelitate, fie prin distantarea si blocajul emotional care poate aparea”, declara sexologul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cele mai încurajatoare citate despre succes Top 4 probleme de organizare în bucătărie și cum să le rezolvi rapid Candela sufletului nostru este cea care trebuie să fie totdeauna aprinsă. Cuvinte pentru suflet de la Maica Gavrilia Papaiannis (de citit mai ales în postul Paștelui)

Atractia sexuala este importanta – chiar necesara ca o relatie sa functioneze normal – dar ea se estompeaza cu timpul. Atractia sexuala este magnetul care ne aduce impreuna dar nu si lipiciul care ne mentine apropiati.

Este necesar sa lucrezi la stima de sine?

Persoanele nesigure de modul cum arata sau care cred despre ele ca nu sunt suficient de atragatoare, se vor multumi de obicei cu primul partener care pare interesat de ele, desi acesta poate sa nu fie disponibil emotional sau sa arate sau sa se comporte cu ele intr-un mod neplacut, care le poate pune la incercare stima de sine si asa scazuta.

“Daca acest lucru iti pare cunoscut, este un moment bun pentru a lua o pauza in relatie si pentru a te concentra pe prietenii de calitate si experiente care te vor face mai puternic/puternica, poate chiar si prin inscrierea intr-un grup de suport sau prin participarea la cursuri de dezvoltare personala. Atunci cand vei intelege ca esti o persoana buna si meriti tot ce-i mai bun, vei intelege de asemenea si ca exista undeva un partener grozav care te poate iubi exact asa cum esti tu”, afirma psihologul Gabriela Marin.

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul 7 motive să alegi îmbrăcăminte second hand și outlet din magazine online și offline Pentru atunci când nu mai ai lacrimi să plângi: de tine ține să mergi înainte!

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri