Situatia de abuz emotional este cea in care o persoana umileste, priveaza de drepturile emotionale, cearta, critica intr-un mod foarte agresiv, cu alte cuvinte are niste manifestari prin care persoana abuzata incepe sa se indoieasca de ea insasi.

2. Un copil crescut cu resurse este un copil care face fata abuzului mult mai bine.

“Resursele reprezinta puterea noastra interioara de a ne ridica in ciuda dificultatilor, chiar si dupa ce ai fost ranit foarte puternic. Un copil care stie ce poate sa faca si care sunt abilitatile lui cele mai inalte, care constientizeaza ca mai are multe de invatat si de descoperit in viata, care stie cand e momentul sa ceara ajutor si cand se poate descurca independent, va avea intotdeauna un pilon de sprijin, va fi mereu ancorat bine in realitate, va fi prezent in societate, va comunica sanatos atat cu adultii, cat si cu copiii”.

3. Un copil expus la diferite situatii de viata va fi mai greu de pacalit.

“Trebuie sa le dam voie copiilor nostri sa se confrunte cu diferite situatii din viata astfel incat sa capete experienta si sa invete cum sa gestioneze singuri diferite situatii. Desigur, totul trebuie asistat si monitorizat de parinte, dar un minim de autonomie trebuie sa-i oferim”, conchide psihologul Lenke Iuhos.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Foto homepage: Oleg Golovnev /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri