In opinia psihologului Alexandru Plesea, Social Media a creat un sistem de referinta fara precedent, in care increderea si popularitatea unui om sunt clasificate, in mod artificial si superficial, in functie de numarul de like-uri primite pe Facebook sau Instagram.

Comunicat de presa

Parintii spun adesea copiilor ca vor obtine tot ce vor in viata, ca sunt puternici, curajosi si sa nu aiba teama de nimic. Aceasta tactica a parintilor nu prea mai da rezultate deoarece parintii nu iau la socoteala, mai nou, si Social Media.

In opinia psihologului Alexandru Plesea (foto), cunoscut drept Antrenorul Mintii, Social Media a creat un sistem de referinta fara precedent, in care increderea si popularitatea unui om sunt clasificate, in mod artificial si superficial, in functie de numarul de like-uri primite pe Facebook sau Instagram.

“Creierul nostru a creat, cu ajutorul Social Media, un stimul de recompensa imediata la ce primeste din jur. Daca are 100 de like-uri, creste increderea, daca are 7, ii scade. La nivel cerebral, creierul elibereaza dopamina - un neurotransmitator care creeaza dependenta, afecteaza emotiile, miscarile si cel mai important senzatiile de placere – durere. Dopamina se elibereaza si la consum de alcool, fumat sau jocuri de noroc, pentru ca senzatia de placere cerebrala este mai puternica decat crezurile omului”, explica psihologul Alexandru Plesea.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Mai mult decat atat, specialistul afirma ca este demonstrat stiintific ca dopamina se elibereaza si la folosirea excesiva a platformelor Facebook si Instagram, aceasta modificand increderea si doza emotionala normala la om.

“Daca alcoolul, fumatul si jocurile de noroc au restrictii de varsta, Facebook si Instagram nu au, acestea fiind folosite de aproape orice adolescent in zilele noastre. Parintii pierd lupta educatiei pentru ca Social Media deja educa pe mai multe planuri, toate in raport cu aspectul fizic, si nu cu latura emotionala primita de la parinti. Adolescentii au ajuns sa nu mai stea dupa aprobarile parintilor, ci dupa aprobarile venite prin Social Media, de la colegi si prieteni virtuali, astfel increderea si dezvoltarea normala a tanarului incep sa aiba de suferit", conchide psihologul Alexandru Plesea.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri