Fiica mea implineste peste cateva zile 10 ani. Waw! Nici nu stiu cum este posibil asa ceva. Devin la randul meu mult mai constienta de faptul ca va intra curand in adolescenta si din acest motiv, imi doresc din tot sufletul ca ea sa stie aceste lucruri. As vrea sa reusesc sa ii insuflu aceste valori de viata. Stiu ca ceea ce trebuie sa fac este sa ii repet din nou si din nou aceste lucruri.

"Lectii de viata pentru fiica mea de 10 ani"

7. Tu nu esti eu

Ne asemanam, dar tu ai propria individualitate, personalitate – esti completa, esti deplina intr-un mod independent de felul cum sunt eu. Stiu ca separarea de mine va fi o tema pe care o vei atinge in perioada adolescentei pe care deja o vad la orizont. Simt precum ghiata in stomac acea distanta, spatiul aceala… Dar vreau sa stii ca sunt constienta de importanta acestei etape in viata ta. Eu iti voi fi alaturi indiferent de circumstante, neconditionat. Stiu ca intre noi exista o apropiere pe care nimic nu o va putea distruge.


Foto: Shutterstock/ Alena Ozerova

8. Nu este despre tine

La ce ma refer este ca atunci cand oamenii se poarta in moduri care te ranesc sau te fac sa te simti nesigura, in mod cert, comportamentul lor nu are legatura cu tine ci indica mai degraba ceva ce se intampla in interiorul lor.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi

Eu m-am straduit din rasputeri sa nu iti spun vreodata ca esti „prea sensibila” sau „sa treci peste” atucni cand te-ai simtit ranita. Crede-ma, stiu cum sentimentele ne pot farmita inimile. Dar poate iti va face bine sa iti amintesti ca aproape de fiecare data, oamenii se confrunta cu propriile dureri interioare, chiar si atunci cand dau peste tine din greseala.

9. Nu exista pe lume nicio persoana care sa iti poata oferi totul

Nimeni pe lume nu poate umple golul pe care il simtim in noi insine. A incerca sa umplem acest gol prin intermediul unei persoane, sau mai rau prin activitati sau adictii de tot felul este o cauza pierduta. Nimeni si nimic nu ne poate oferi totul. Te vei simti dezamagita si mai mult decat atat, acel gol va ramane acolo. Eu invat sa imbratisez acest aspect al vietii mele, a personalitatii mele. Sper sa te pot ajuta sa faci acelasi lucru.

Parenting constient (mindful parenting) – recomandari si sfaturi Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor


10. Fac tot ce imi sta in putinta

Stiu ca uneori sunt nerabdatoare si fac greseli, stiu ca ridic tonul vocii. Imi pare rau. Te iubesc pe tine si pe fratele tau mai mult decat pe oricine altcineva pe lume si imi doresc mereu sa fiu mai buna pentru voi. Recunosc ca nu iubesc mereu comportamentul vostru si de fiecare data va atentionez. Dar in fiecare zi va iubesc cu fiecare fibra a fiintei mele. Fara conditii.


via
Huffingtonpost

Foto homepage: Shutterstock/ goodluz


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri