1 Iunie 2017 publicat în Psihologie 281 share-uri

Rutina amplifica starea de depresie, iar raspunsul la intrebarea "Cum scap de lipsa de pofta de viata, cum scap de depresia care parca a pus stapanire pe viata mea?" este unul singur "Iesi afara, iesi din casa".

Cum ne deconectam in vacanta?

Primul lucru pe care il putem face, chiar inainte de a ne face bagajele pentru vacanta, este sa ne anuntam colaboratorii, prietenii si familia ca ... mergem in vacanta. Adresa noastra de e-mail trebuie setata sa trimita mesaje automate ca, in perioada x, suntem plecati in concediu, prietenii nostri trebuie sa fie instiintati ca telefonul nostru va ramane mai mult in camera de hotel sau va fi folosit numai pentru poze. Toata lumea trebuie sa respecte nevoia noastra de intimitate, de deconectare, iar toate mijloacele care ne-ar putea aduce aminte de rutina trebuie lasate acasa: rapoarte pentru lucru, teancuri de facturi etc.

“Daca alegi sa mergi singur in vacanta, fa orice activitate pe care, in mod normal, n-ai face-o daca ai fi acasa. Plimba-te, descopera noul oras, descopera oamenii, cum gândesc, ce-i diferit si cum te simti sa fii acolo. Bucura-te de fiecare moment si fii prezent, indiferent de ce faci acolo. Daca mergi impreuna cu sau la cineva, petrece-ti timpul cu acea persoana. Bucura-te de prezenta lor, râdeti, glumiti, iesiti si faceti lucruri care sa va scoata din rutina. Luati-va timp sa cunoasteti mai bine acea persoana si fiti curiosi de lucrurile pe care vi le poate oferi viata. Iar in momentul in care reveniti acasa, luati din acea energie creata si folositi-o pentru voi, pentru ceea ce aveti nevoie. Observati daca lucrurile s-au asezat, daca v-au venit noi idei sau daca pur si simplu vi s-a schimbat atitudinea cu privire la situatia de la care ati plecat”, conchide psihologul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. PROGRAMUL TOMMY HILFIGER METAVERSE FASHION WEEK SĂRBĂTOREȘTE EXPRIMAREA DE SINE LA NIVEL DIGITAL

* Andra Tanasescu, vice presedinte al Asociatiei ”Generatia Iubire” este Psiholog si Trainer NLP. A urmat studiile in psihologie, avand formarea in terapie de cuplu si familie. Avand experienta ca instructor de dans si fiind atrasa de conexiunea dintre minte, emotii si corp, urmeaza o formare in terapia prin dans si miscare. Dupa cativa ani de experienta in training si sustinerea evenimentelor corporate, ofera prin imbinarea psihologiei, cu NLP-ul si tehnici de constientizare si conectare corporala, o experienta completa de auto-cunoastere si evolutie personala.

Foto homepage: ESB Professional /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri